cdas1

Udover hjemmesiden i sig selv kan der selvfølgelig være mange årsager til, at salget i en webforretning går sløvt. Der kan være virksomhedens image, markedsposition og produkterne at tage højde for. Men forudsat at virksomheden allerede beskæftiger sig med dette, er der nogle konkrete ting, du kan gøre for at sikre dig, at din hjemmeside giver potentielle kunder lyst til at handle hos dig. Læs med for nogle simple, brugbare råd.  

Webdesign

Hold det simpelt og fængende

Et af de vigtigste aspekter af din hjemmeside er dens brugervenlighed. Især når det gælder salgsoplevelser, er det altafgørende, at kunden ikke kun har let ved at navigere rundt, men endda føler sig inviteret til at kigge rundt, som man ville gøre i en fysisk butik med god service. 

Nogle tommelfingerregler er derfor at undgå for lange og indviklede budskab, at organisere hjemmesiden i et naturligt, intuitivt design, og at brug positive, korte sætninger, som kunden kan huske og identificere sig med. Ved at give kunden en brugeroplevelse udover det sædvanlige vil vedkommende bedre kunne huske din forretning. 

Hold god orden

En stor del af trafikken til webbutikker kommer fra potentielle kunder, som allerede leder efter et bestemt produkt. Derfor bør du tidligst muligt sørge for at organisere dine produkter i overordnede kategorier, som er nemme at finde rundt mellem. Her kan det være en fordel at bruge flere tags som produktkategorier, da mange produkter falder ind under flere overordnede kategorier. 

Derudover bør siden indeholde en søgefunktion, som leder kunden direkte videre til produkterne. 

En anden vigtig ting, der skaber sammenhæng til websiden, er et stærkt, unikt brand til hele forretningen. Dette er alt sammen forbundet, men et sammenhængende design, logoer og eventuelle slogans er med til at give din side identitet og gøre den let at huske.

Internetsalg

Beskyt samtidig din computer mod andre sider

Det er som tidligere nævnt ikke kun hjemmesiden, der er vigtig for din salgssucces. Især når du beskæftiger dig med e-handel og webudvikling, er det vigtigt, at du bruger en sikker internetforbindelse, og at din computer er beskyttet mod trusler som vira eller spyware fra andre websites. Dette skyldes især, at man ofte behandler personfølsomme oplysninger, når man arbejder med webhandel. 

At sikre din computer mod trusler behøver dog ikke at være en dyr affære. Der findes mange effektive rense- og antivirusprogrammer, som har alle de nødvendige funktioner til at holde computeren ren. 

Klik her for at læse mere om antivirusprogrammer og beskyttelse på nettet.

Hvilket beskyttelsesprogram, der er mest velegnet til din computer, afhænger først og fremmest af dit operativsystem. Bruger du Mac OS, kan du med fordel downloade MacKeeper, som er et alsidigt antivirusprogram. MacKeeper kan bl.a. både holde din computer renset for unødvendige filer og beskytte din persondata på nettet mod spyware eller hacking. 

Er du en Windows-bruger, har du mange programmer at vælge imellem. Et gratis program, som holder din computer ren og hurtig er CCleaner. Her har du dog brug for et selvstændigt program for at beskytte dine private oplysninger og internetfærden.