cdas1

Når man laver webdesign er det vigtigt, at man har en plan. Faktisk er en plan det vigtigste når man skal lave noget som helst, som har med web og design at gøre. For med en plan og et overblik ved du hvad der skal ske og du ved hvornår de forskellige deadlines finder sted. På den måde kan du være sikker på, at du hele tiden holder tungen lige i munden. Der er forskellige udgangspunkter man kan tage når man skal lave webdesign. Der er den klassiske, hvor man opdeler et projekt i nogle faser. Dernæst starter man med den første fase og går videre til den næste fase. Man slutter i den sidste fase og der bør projektet være færdigt. Man kan dog også tage et mere agilt udgangspunkt. Hvis man er agil vil man i højere grad dele projektet op i mindre faser, som ikke nødvendigvis har en særlig rækkefølge. I stedet for at have en særlig rækkefølge vil man sagtens kunne afslutte en fase og gå tilbage og foretage en tidligere fase igen. En vigtig fase i alle former for projekter er, at man tester ens webdesign før man går live. 

Ofte stillede spørgsmål

Tidlige tests er det optimale

At udarbejde et stykke software eller en anden form for webbaseret app er et stort arbejde. Man sidder med det i mange timer hver dag og til sidst kan man se sig blind på mange ting. Man ser ikke de ting, der ikke fungerer så godt og som ikke giver mening. Disse ting bliver løst idet man begynder at teste. Uanset hvad vil man altid få meget brugbar information af mennesker når man tester. For de vil se ens webdesign med helt nye briller på. 

Det kan være dyrt at foretage rigtig gode og grundige tests. Heldigvis kan man dog finde hurtige lån med nemid, som kan være med til at finansiere testfasen. Det kan være med til at gøre, at man kan give testpersonerne en form for tak for arbejdet. Uanset om det er penge, en biografbillet eller chokolade vil testpersonerne helt sikkert sætte stor pris på det. 

Webrelaterede ting

Vær sammen om at udvikle webdesign

Det er ikke kun fra testpersoner, at man kan få brugbar viden når man udfører webdesign. For bare det at have nogle kollegaer, som af og til kan kigge på hvad man har lavet, kan være meget værdifuldt. Derfor er det altid bedre at være flere om at lave webdesign end kun at være én. 

Uanset om det er testpersoner, samarbejdspartnere eller kollegaer, som kigger på ens webdesign er det vigtigt, at de gør det i starten. For at involvere slutbrugere og testpersoner i sidste fase kan sjældent svare sig. Det bliver nemlig dyrere og dyrere at rette fejl og ændre i webdesignet, jo længere tid der går. Hvis det alligevel bliver nødvendigt kan man dog godt tage et kviklån hurtig udbetaling, så man alligevel har økonomi til at rette i fejlen.  

Hvis det er en stor fejl kan det nemlig gøre, at nogle slutbrugere helt vil undlade at bruge det pågældende stykke software. Og det er naturligvis en skam da det vil gøre, at man laver et stykke overflødigt web software, som har kostet mange penge og som ikke bliver brugt.