cdas1

Computerer, og de enorme datacentre der sørger for at vi kan streame, downloade, arbejde og bruge sociale medier, kræver rigtig meget energi. Vi ved allerede, at informationsalderen har presset speederen i bund på klimaforandringerne; og en vigtig del af dette er den store mængde energi, vores nye højteknologiske redskaber bruger.

Mulighed for genanvendelse af varme

Heldigvis er der mange måder at gøre informationsteknologi mere bæredygtigt, der ikke kræver, at vi ligger hele nationale eller internationale energisystemer om. Den overskudsvarme som særligt serverer og store datacentre producere, kan genanvendes. Varmen kan f.eks. bruges til at varme vand op, så man sparer på energiforbruget. Problemet med denne teknologi er, at det ofte ikke kan betale sig rent økonomisk for virksomheder at benytte den overskydende varme til at spare på energien. Dette er et problem som kræver en løsning, fordi det online liv bliver vigtigere og vigtigere, og derfor bliver det også vigtigere og vigtigere at det online er bæredygtigt. Læs mere på energiensvej, for at lære om relationen mellem moderne teknologi og energi. Eller læs på mtcreate.dk for at lære om det online liv.

Klimaet kræver kreative løsninger

Hvis vi effektivt skal afhjælpe klimakrisen, kan vi ikke vente på den dag hele vores energisystem er lagt om – vi bliver nødt til at finde på en mindre, kreative måder at reducerer vores energiudledning og blive mere energieffektive. Genanvendelse af varme fra serverer, datacentre og computere kunne være en vigtig del af denne bevægelse. Man kan selvfølgelig også altid vælge at streame mindre som privatperson, eller at se film på dvd i stedet for at streame dem. Vi må dog heller ikke miste øjet for de store løsninger: Hvis den energi ens datacenter bruger er grøn, f.eks. hvis den kommer fra vindmøller, kan man bare streame løs.