cdas1

Så er det tid igen. Du har hele året glædet dig til Aalborg karneval, og er mere en klar til at kaste dig ud i samben, de kolde øl og de pragtfulde udklædninger. Det er da også til at forstå, men du bør dog ikke glemme at forberede dig godt og grundigt til to uger festivitas. Læs videre her, og se om din tjekliste matcher denne her.

Find den perfekte udklædning

Uanset om du er mand eller kvinde, så kræver et godt karneval en god udklædning. En god tommelfingerregel er, at du sørger for at din udklædning er så original og farvestrålende som overhovedet muligt. Husk dog på at Aalborg karneval altid har et tema, der jo netop skal følges; f.eks. var temaet i 2019 ”de fire årstider”, så man skulle helst ikke dukke op i et superman kostume. Hvis du tager afsted som del af en gruppe, så kunne i jo f.eks. koordinere det således, at i hver især klæder jer ud som en af årstiderne (dette er selvfølgelig blot et eksempel, idet temaet vil være helt anderledes i 2020). Giv jeres udklædning noget omtanke; man ved jo aldrig; i kunne jo gå hen og vinde prisen for bedste udklædning.

fest

Sommerforberedelser

Da Aalborg karneval afholdes midt i sommerheden, så er det vigtigt at du husker at beskytte dig imod den (ofte) stærke sol. Tag en kasket med i oppakningen, samt en god solcreme med høj solfaktor. Husk derefter altid at drikke rigeligt med væske, og her er der selvfølgelig ikke tale om de svale håndbajere. Snup i stedet en flaske vand med jævne mellemrum; så holder du nemlig til strabadserne en hel del bedre. Du skulle jo nødigt ende med at få et hedeslag, og samtidigt gå glip af alt det sjove karnevallet har at byde på. Det vil i denne forbindelse være en god idé, at gøre sig bekendt med en aalborg karneval guide, bare så man er sikker på, at man ikke har glemt noget.

Tag drikkevarer med hjemmefra

Selvom man kun må medbringe de officielle Heineken øl på Kildeparken, er der jo intet i vejen for at tage lidt drikkevarer med sig hjemmefra. Der er jo trods alt en lang togtur til Aalborg. Hvorfor ikke sparke karnevallet i gang allerede på vej til Nordjylland. Hvis man tager afsted med familien, vil det i stedet være en god idé at tage rigeligt med drikkevarer med til børnene undervejs, så de ikke bliver alt for tørstige. Man har jo desuden heller ikke lyst til at bruge alle sine karnevalspenge på dyre drikkevarer på stationen eller toget. Når i først er ankommet til Aalborg kan man som en alternativ løsning også vælge, at betale for et armbånd, der giver gratis drikkevarer i de mange forskellige barer.

børn

Køb armbånd til Kildeparken

Husk dernæst at investere i et armbånd til Kildeparken, der virkelig er stedet hvor der festes igennem. Det er alle pengene værd, og er desuden det eneste arrangement der ikke er gratis.

Sørg for at spise rigeligt

Hvis man som karnevalsbesøgende ikke sørger for at få spist et godt måltid mad om morgenen, så vil man hurtigt opdage, at man løber tør for brændstof; og hvis der er alkohol oven i hatten, så er det selvfølgelig endnu vigtigere at have mad i maven.

Sidst men ikke mindst

Sidst men ikke mindst skal man selvfølgelig sørge for at være i godt selskab, så i alle sammen får nogle fantastiske minder om jeres karnevalsdage.

God folkefest!