cdas1

Der er mange gode grunde til at kigge en ekstra gang dit varmeforbrug. Vi går nemlig de koldere måneder i møde, og her bliver varmeregningen en stor spiller i den samlede økonomi. Og med al den usikkerhed omkring Rusland-situationen er det aldrig til at vide, hvordan priserne kommer til at arte sig. Der er altså en vigtig økonomisk gevinst ved at få optimeret dit varmeforbrug, sådan så du forbruger mindst muligt.

 

Derudover er der også en miljømæssig fordel i ovenstående. Vi lever i en verden, hvor klodens ressourcer synger på sidste vers, og det er derfor vigtigt, at vi gør, hvad vi kan, i forhold til at nedjustere vores CO2-udslip. Der er altså gode grunde til at få styr på dit varmeforbrug. Men hvordan gør du så lige det? Det kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel.

 

Små tiltag i hjemmet

Der er mange små tiltag, der tilsammen kan gøre en kæmpe forskel i dit hjem. Du kan eksempelvis starte med at få efterisoleret. Hvis dit hjem er bedre til at holde på varmen, behøver du ikke at skrue så langt op for radiatorerne. Derudover kan du også investere i mere energieffektive varmeløsninger – eksempelvis en luft til luft-varmepumpe. I forhold til transport kan du også tænke mere bæredygtigt. Bæredygtig transport vil altså have en positiv effekt for både miljøet og din økonomi.

 

Små tiltag i din hverdag

Hvis du vænner dig til at holde en jævn temperatur i dit hjem, kan du også spare mange penge. Der er eksempelvis ingen grund til at have varme på, hvis du samtidig er i gang med at lufte ud. Derudover er der heller ikke nogen grund til at have varme på, hvis det ik forvejen er varmt nok udenfor. Dermed kan små ændringer i vaner også gøre en stor forskel i det samlede billede.