cdas1

Er du træt i hovedet efter en lang dag foran computeren? Så tag ud på dit nærmeste plantecenter, og se om du kan få lov til at høste der. Mange tager på planteskole for at blive klogere på det organiske liv, men hvis du er heldig, kan du deltage i høsten.

Æble på træ

Efterårssæsonen er den bedste tid for de danske frugter

Vi danskere er vilde med frugt. Mange har en forkærlighed til de danske frugter, dem der kan dyrkes herjemme. Danske æbler er altid i høj kurs, både for deres smag, men de er også et klimavenligt alternativ. I stedet for at købe spanske jordbær året rundt. har vi, i danmark, mulighed for at købe hjemmegroede æbler det meste af året. At æblerne er vokset og plukket her i danmark, betyder samtidig at de ikke har udledt samme mængde CO2, som æbler fra f.eks. spanien har.  

Den danske fortælling om sæsonen

I de nordiske lande, har der altid været kultur for at tage det lokale til sig. I mange årtier har danmark været et landbrugsland, med høsten som en af sine store, årlige, begivenheder. I stedet for at se ned på hvad andre lande ser som kulde, mørke og grå dage, omfavner skandinavien disse perioder, og fylder dem med lys og sang. Den danske sangskat er fyldt med efterårs viser og vintersange. Dette er ønsket, om at værne om skandinaviens særligheder, de mørke, lange dage, som fyldes med lys og sang.  

Frugter

Hvornår skal frugten indsamles?

Det er, desværre, ikke alle i landet der har et æbletræ i deres baghave. Dog, findes der rigelige frugt-plantager og farme rundt om i landet. Mange af dem vil hellere end gerne have folk ud, og hjælpe med høsten. Visse steder kan du være heldig, selv at kunne høste din frugt. Det bedste tidspunkt for at høste danske frugter, svinger fra gren til gren. Det er dog mest almindeligt, at efterårssæsonen byder på det mest indbringende rov. Så hvis du bor i byen, men gerne vil har familien med ud og opleve landlivet, og samtidig gå derfra med gode oplevelser og lækker frugt? Så tøv ikke med at kontakte en plantage nær dig. 

Høsten har altid været en naturlig fejrings dato

Ser man tilbage på dengang Danmark var et land, med landbrug og eksport som sine primærer indtægtskilder, da var høsten vigtig. Hvert års rigdom afhang af, hvordan høsten havde været. Enten blev der spillet op til dans, eller der blev spillet sørgemarch.