cdas1

Dette emne har stor relevans, og især med den øgede tendens til at arbejde hjemme i jordhulen foran computerskærmen. Det lyder formentlig ikke som et fremmed råd for dem, der i mange år har været vandt til at sidde på kontor, hvor øjnene er fikseret på computerskærmen størstedelen af arbejdsdagen. Det er med tiden blevet en fast bestanddel, når der udleveres håndbøger på arbejdspladserne, at der fokuseres på det mentale of fysiske helbred, hvorfor dette emne har stor indflydelse på det arbejde, som medarbejderne leverer. Når størstedelen af arbejdsdagen udføres foran skærmen, så kan det være svært at afbalancere det usunde med det sunde. Alt i alt er det nemlig som udgangspunkt slet ikke sundt for kroppen at befinde sig foran det blålys og computeren så intenst, som arbejdsgiverne er på arbejdspladserne – og nu også i hjemmet. Husk derfor at forlade skrivebordsstolen, og vend snuden ud i det fri for at få et afbræk.

Gør garderoben klar til at leve dobbeltlivet

Når du både skal være inde og udenfor, så kan du med hjælp fra outdoorpro.dk være sikker på, at du er gearet til at leve dobbeltlivet. Det vil sige, at når du skal kunne fungere inden- og udendørs, så kræver det de rigtige outfits. Når du er erhvervet med det helt rigtige udstyr, så er det nemmere for dig at bevæge dig fra ude til inde på ingen tid – og omvendt. Der er forskellige konsekvenser ved at bruge ekstra meget tid foran skærmen. Først og fremmest kan du mærke sundhedsfaglige ændringer i helbredet, når du oplever en forøget tendens til at få hovedpine, en øm og stiv krop, uoplagthed, skærmtrætte øjne, nakkesmerter og fokuseringsvanskeligheder. Dette er især kritisk, når du anvender computeren til at arbejde, da det helt generelt påvirker arbejdseffektiviteten. Ligesom det højst sandsynligt vil have betydning for resultatets kvalitet. Men hvad kan du aktivt gøre for at undgå at de ovenstående elementer bliver en fast bestanddel i din hverdag? Hvad end du bor i hus eller lejlighed, så har du mulighed for at aktivere kroppen i haven eller den tilhørte gård til lejlighedskomplekset. Du vil også kunne bruge naturen omkring dig, da den især vil give frisk ilt til hjernen – og dermed aktivere kreativiteten på ny.

Udforsk de mange muligheder

Det kan også være, at du ikke har samme mulighed for at komme udenfor, eller kun har en lille fransk altan til rådighed. Hvis det er tilfældet, og det kræver for meget at gå hele vejen ud midt i arbejdstiden, så kan du ty til at bevæge kroppen. Du kan indsætte mindre pauser med øvelser, ændre stillinger foran computeren, samt sørge for altid at komme ud inden dagen starter og lige efter.