cdas1

I dag findes der mange værktøjer, du kan bruge til at udvikle din hjemmeside. Faktisk er udvalget af værktøjer så mange, at du end ikke er nødt til at skrive kode selv. Flere af disse værktøjer er gratis, hvorfor de er oplagte at bruge, hvis du er i færd med at udvikle din første hjemmeside.

WordPress er den bedste løsning

WordPress er ét af de mest anerkendte (og brugte) CMS’er (Content Management System) verden over. Store brands såsom Ford, Wall Street Journal og Facebook benytter sig af WordPress. Det var oprindeligt udviklet som et blogsystem, men kan i dag alt fra at drive blog til webshop.

Systemet er brugervenligt og kompatibelt med et bredt udvalg af gratis skabeloner og udvidelse. Ved at bruge disse skabeloner og udvidelser, kan du give din hjemmeside den ønskede kompatibilitet, uden at kunne kode. Derfor er det naturligvis den bedste løsning i din situation.

Installer WordPress med ét klik

I og med, at systemet er yderst populært og i dag driver mange millioner hjemmesider, så har de fleste hostingudbydere gjort det nemt at installere system. Det kan klares med et enkelt klik og herefter kan du gå i gang med at installere de skabeloner og udvidelser, du ønsker at benytte dig af.

webdesign og installering af WordPress

De mange tusinde udvidelser og skabeloner medfører, at du kan udvikle en hjemmeside med enhver funktionalitet. Det er derfor, det er blevet et populært system – og derfor kan det også bruges til alt fra en informativ hjemmeside om droner til en større webshop med flere tusinde varenumre.

Hvad nu hvis jeg gerne vil lære at kode?

Hvis du gerne vil lære at kode, så du kan udvikle din første hjemmeside fra bunden, så er det en helt anden sag. Det er langt mere komplekst og er ikke en kompetence, du kan tilegne dig i løbet af et par timer. Det kræver stor tålmodighed og hårdt arbejde, at blive en dygtig udvikler.

Du skal lære flere programmeringssprog, om end du skal starte med HTML. Med dette sprog bygger du hjemmesidens skelet. Efterfølgende skal du lære CSS, der står for den visuelle del af hjemmesiden. De tunge, bagvedliggende funktioner kan programmeres i et hav af sprog, men typisk bruges PHP eller Ruby.