cdas1

Er du leder eller virksomhedsejer? Så har du brug for en gruppe gode medarbejdere til at sørge for, at virksomheden kører, som den skal. Du ved sikkert, at det kan være svært at finde de helt rigtige profiler, som både er kompetente, erfarne og samtidigt kvikke og kreativt tænkende. 

Her får du nogle gode råd og tanker til, hvordan du nemmere kan navigere, når du prøver at finde frem til de rigtige medarbejdere til dit team.

 forretningsmøde

Folk til specifikke stillinger

Først og fremmest har du sikkert en række specifikke stillinger, der skal besættes. Her har du brug for nogle folk, der har de rigtige specifikke kompetencer til netop denne stilling, og det er det vigtigste. Her kan det være en idé at lede i job- eller rekrutteringsdatabaser, der er specialiserede i netop disse kompetencer.

For eksempel er det ikke utænkeligt, at din virksomhed har behov for nogle IT-folk. Der findes steder, som specialiserer sig specifikt i it rekruttering København, hvis din virksomhed for eksempel ligger i København. 

Selvfølgelig er det vigtigt, at din IT-medarbejder er kvik og kreativt tænkende, men så heller ikke for kreativ. Det er nemlig først og fremmest centralt, at han eller hun eller de har de rette kompetencer, som er nødvendige for at kunne være ansvarlig for at styre IT og EDB-systemerne, drive support og så videre, hvis det er den stilling, de skal udfylde.

I nogle tilfælde som disse er det altså kompetencerne, der må komme i første række. Særligt hvis der er tale om så specifikke kompetencer som IT eller noget tilsvarende. Her må man altså starte med at finde en liste af folk, der kan det, du har brug for, og så vælge den mest tiltalende mulighed derfra.

Computere

Alternative tilgange

Leder du efter nogen til at besætte en eftertragtet stilling, skal du passe på, at du ikke blot og udelukkende går ud fra folks kompetencer og CV. For selvfølgelig kan det være en fordel, at man har den rette erfaring, eller at man har besat høje stillinger i lignende virksomheder tidligere. Men det betyder ikke, at man er den mest egnede til jobbet.

Somme tider er det mindst lige så vigtigt at finde nogen, der kommer til at brænde for jobbet. Og her kan det i høj grad være en fordel, hvis den ansatte føler, at jobbet udgør en god mulighed for dem i forhold til deres karriere. 

Hvis de går meget op i at udføre et godt stykke arbejde, kan du være stensikker på, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at finde frem til innovative og fremsynede løsninger.

Det kan også være en god idé at arbejde på nogle alternative eller kreative spørgsmål til ansøgerne eller til jobsamtalerne. 

I stedet for at blive spurgt om, hvor de ser sig selv om ti år, som man bliver spurgt om til alle jobsamtaler, kan du få nogle mere spændende svar, hvis du tænker ud af boksen og for eksempel spørger ind til, hvad de giver deres ægtefælle til jul eller hvad der er det mest spændende land, de har været i. På den måde finder du frem til nogle mennesker, der er spændende, kreative, kvikke, kompetente og rigtige til stillingen.