cdas1

På internettet er der mange farer. Du tænker måske ikke over hvad der egentlig kan ske hvis din hjemmeside bliver angrebet. En stor trussel på internettet er ransomware. Det er derfor vigtigt at man sætter sig ind i hvad det egentlig er og betyder. Ransomware kan i modsætning til andet software udnytte de svagheder der måtte være hos computervirksomheder. Derfor har virussen mulighed for at ramme brugerne, uden de fortager en aktiv handling. Men det er muligt at undgå du falder i fælden.

Undgå på en enkel måde ransomware

Alle der befinder sig på internettet bør sikre sig. Du kan hurtigt komme til at åbne dokumenter eller links der indeholder ransomware. Ransomware kopiere sig selv, det gør det svært at sørge for beskyttelse imod ransomware. Det gør også, det er svært at udrede hvor skaden er sket. Det er dog muligt at mindske risikoen for angreb og på den måde undgå skade.

Det første du skal fortage dig for at undgå ransomware, er at installere opdaterede versioner af sikkerhedsprogrammerne på din PC. Der er mange brugere der ikke gør dette, selv om det for andre lyder som en selvfølge. Nogle glemmer det og andre tænker ikke over det. Mange nyere angreb kunne have haft et mindre omfang med løbende installation af sikkerhedsopdateringer.

Hvis du sørger for opdateringerne, kan du lukke nogle åbenlyse adgange som visse virusser anvender og udnytter.

cyber-sikkerhed

Sørg for sikring af din hjemmeside

Der vil altid være en risiko. Grunden til det er at hackerne bruger kreative metoder og hele tiden finder nye måder at snyde din sikkerhed på. Der kan gå lidt tid fra et sikkerhedshul er opdaget til det bliver lukket. Sørg derfor for en grundig backup af din hjemmeside. Hvis du har det på plads, mister du aldrig data på din side.

Det er simpelt at sørge for en grundlæggende sikkerhed af din hjemmeside. Sørg for det første for at opbygge et godt og sikkert hegn om din webside. Du skal også sørge for at kigge efter nye trusler udefra. Med de få trin og en god backup kan du komme langt i sikringen af din hjemmeside.

Den største trussel kommer faktisk fra brugerne af siden. En god måde at sikre på, er at sørge for gode passwords. Stærke password mindsker din risiko for at blive hacket betydeligt.

En anden hjælp til sikkerhed er HTTPS. Det sørger for kryptering af forbindelsen. Med en krypteret forbindelse kan udefrakommende ikke få fat i personfølsomme data der findes på siden. Hvis du har en webshop, er HTTPS vigtigt. Det gør at du kan modtage for eksempel betalingsoplysninger og andre oplysninger fra dine købere. Også uden en webshop er HTTPS en rigtig god ide.

vpn-sikkerhed

 

Filtrering på webtrafikken på din hjemmeside

Du kan vælge at tilføje et filter på din hjemmeside, som kan filtrere din webtrafik. Det gør at du sørger for blokering af adgangen til nogle hjemmesider. De sider der blokeres, er dem der er bundet med andre sider der har malware. Det er ikke besværligt at sørge for det. Derfor er det en vigtig løsning specielt for virksomheder. Dog er filtret ikke fuldstændigt sikkert, fordi det kun kan beskytte mod sider der allerede er kendte trusler

Der er altså en del enkle løsninger som kan skabe sikkerhed på din hjemmeside. Du skal dog altid være opmærksom på trusler der endnu ikke er identificeret.