cdas1

I dag er der rigtigt mange danskere, som starter deres egen hjemmeside. Elektronik, gadgets og alt det digitale er populære emner, og det betyder altså, at din hjemmeside skal være utroligt indbydende, hvis den skal kunne klare konkurrenterne.

Heldigvis er webdesign i dag blevet noget nemmere, og vi ved meget mere om, hvad der skal til for at lave den helt rigtige hjemmeside. Du kan læste om 4 gode råd nedenfor, som gør din hjemmeside til den mest attraktive, når det kommer til elektronik!

Billeder siger (næsten) mere end 1000 ord

Når det kommer til at skrive indlæg, så kan ordene simpelthen ikke stå alene. Det er ikke fordi, at du skal vælge billeder helt alene, men et par figurer og fotos betyder meget.

hjemmeside design

For når man skal skrive om soundbars, så vil man som læser rigtigt gerne kunne se dem. For den garvede læser, så kan de altså se alle detaljerne, som du kommer til at skrive om.

Men endnu vigtigere er det for den nye læser i dette felt. De kan få et visuelt indblik i, hvad du skriver om, og det er vigtigt – så føler de sig inddragede og kommer igen.

Husk at gøre det mobilvenligt

Hvis dine læsere er ligesom du nok er, så kender de til gadgets og elektronik. Det betyder helt sikkert også, at de er up-to-date på alt det nyeste indenfor smartphone- og tabletverdenen.

Derfor skulle det da heller ikke undre nogen, hvis du har læsere, som faktisk kigger på dit indhold fra en smartphone. Men alt for ofte er en hjemmeside svær at navigere, knapperne for store eller teksten ikke centreret, bare fordi den var designet på en computer.

Og der er er ingen tvivl om, at det hurtigt kan få de besøgende til at vende en ryggen. Derfor bør du altid designe din hjemmeside, så den har en mobilvenlig side. Det gør nemlig, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har besøgende på iPads eller smartphones – de får samme, fede designoplevelse.

Nem navigation gør det hele sjovere

Vi kender det alle fra TV’et eller fra spillekonsollen – nogle gange, så kan en million menuer og en masse muligheder bare gøre tingene endnu sværere.

ipad

Det er derfor, at man i design af hjemmesider har et princip kaldet ”tre klik”-reglen. Den er meget simpel og dikterer bare, at man inde på enhver hjemmeside skal kunne nå rundt til alle sider med maksimalt tre klik.

For med denne regel så sørger du for, at enhver besøgende ikke går i gang med at forlade siden det øjeblik de kom, bare fordi de ikke kan finde de helt rigtige informationer.

Link gerne til andre informationskilder

Når det kommer til elektronikverdenen, så er der et væld af blogs, informationssider og webshops derude.

Og det kan faktisk være en smart idé ikke at isolere sig for meget fra dem. For ved at linke til dem, så kan du ikke bare give nogle af dine medspillere lidt trafik – det hjælper også dine besøgende.

Det gør nemlig, at du kan henvise til en masse andet materiale, som kan informere dem yderligere. Som læser er dette en rar gestus, fordi man aktivt bliver guidet i den rigtige retning. Samtidig behøver du jo så ikke skrive det indhold selv, og selvom det er trafik til en anden person, så viser det, at du ved lidt om feltet her!