cdas1

Hvorfor skulle nogen som helst gide at bruge tid på at læse din blog? Hvad kan du tilbyde andre mennesker, som de ikke kan få andre steder fra? 

Det er spørgsmål, du skal stille dig selv, før du begynder at blogge. For du skal have noget at tilbyde, ellers vender læserne ikke tilbage.

Du behøver ikke have skræddersyet en plan, inden du går i gang, stilen finder du oftest, mens du er i gang. Men overvejelserne skal helst ligge forinden.

Blogger

Skriv om ting, der har betydning

Din blog er din blog, så hvad den skal omhandle, er op til dig. Men det er nok værd at overveje, om ikke det er en god ide at skille sig lidt ud fra mængden.

Mange blogs kan virke for overfladiske, uden konkret indhold og ikke altid så sammenhængende. Det kunne være en god ide at skrive om noget, der virkelig har betydning for dig.

Noget der har ændret eller ændrer dit liv. Noget du ikke kan leve uden. Eller måske store begivenheder, der sker i dit liv, som du selv har kontrol over.

Det kunne være begravelse i Mariager, som du skal til, har været til eller skal i kontakt med. Vi kan alle være så uheldige at miste en, vi holder kær.

På siden finder du hjælp i den situation. En anden hjælp i den situation kunne være dig, der beskriver, hvad du gik igennem, da du mistede.

Det gør bloggen mere reel og fanger læseren. Det gør den værd at læse, modsat de mere overfladiske og perfide blogge, der florerer på nettet.

Vær ikke bange for at dele din holdning

Noget andet, du kan gøre brug af på din nye blog, er at give din holdning til kende. Inddrag dig selv, dine oplevelser, dine erfaring og hvad de betyder i denne situation. 

Hvis din tekst ikke har en form for holdning, budskab eller lignende kan den blive ret tung at læse. Der skal være et narrativ, en historie, der bevæger sig et sted hen. 

Så vær endelig ikke bange for at dele din mening, det gør kun din blog mere interessant.

Demonstranter

Bloggen skal være brugbar

I relation til en blog, der er oprigtig, ægte og med en troværdig skribent, der ikke er bange for at skille sig ud. Skal din blog også være brugbar.

Det er meget i relation til de førnævnte punkter, for argumentationen er den samme. Hvis læseren ikke ser sig selv i bloggen, i problematikkerne, der opstilles, bliver bloggen mindre interessant.

Læseren kræver at få noget ud af sin læseoplevelse, noget læseren kan sidde tilbage med og tænke over. Noget der rykker i læseren og giver dem lyst til at læse videre, men også til selv at forholde sig til det, du skriver.

Sådan skaber du en god og spændende blog.