cdas1

Det er moderne som aldrig før at kunne noget på de sociale medier. Har du altid drømt om at slå igennem online? Så læs med her.

Det er drømmen for de fleste at finde et arbejde, der egentlig ikke helt føles som et arbejde. Ikke fordi man ikke laver noget eller udretter noget – men fordi man snarere ser det som en fritidsinteresse, der bringer smør på brødet.

Har du altid haft en passion for at skrive, og har du altid været lidt ekstra glad for mad, er det da oplagt at se, hvor en personlig madblog kunne føre hen. 

Der er dog nogle overvejelser og beslutninger, du er nødt til at afgøre, før du kaster dig ud i dit nye projekt. 

Layout på tablet, computer og telefon

Det æstetiske er vigtigt

Uanset hvilket forum, du ønsker at skabe online, er det vigtigt at du tænker over det æstetiske på din blog. Det er nemlig det allerførste, dine læsere vil bide mærke i, når de klikker sig ind på din side.

Hvilke farver er der i brug? Ser layoutet pænt og overskueligt ud? Det er vigtigt, at du sørger for at danne dig et godt overblik over dine muligheder inden for layout. Det er ærgerligt at bruge meget tid og energi på at gennemarbejde et tema eller en opstilling, som viser sig ikke at fungere i praksis – eller måske finder du noget, du endnu bedre kan lide. 

Det kan være en stor fordel for dig at sparre med en professionel – eller blot lige forhøre dig med en ven eller en bekendt, der har erfaring eller viden inden for området. Jo flere input du får, jo større sandsynlighed er der for, at du finder lige netop dét layout, der vil gøre din nye blog til helt din egen. 

Inspiration til madlavning

Tænk nøje over indholdet

Det æstetiske er vigtigt – og det er indholdet naturligvis også. Og det æstetiske og indholdet skal gerne passe sammen. 

Vil du gerne have din madblog primært skal indeholde kage- eller dessertopskrifter, skal layoutet og farverne gerne bære præg af det. Er du derimod mere til måltidsopskrifter, skal du gerne bevæge dig i en anden retning. Find de farver og det layout, der for dig illustrerer temaet på din madblog, så der er en sammenhæng på din side.

Man behøver ikke nødvendigvis slå sig helt fast på et bestemt tema – kan du både lide at blogge omkring kager og bøffer, er du ikke nødsaget til at vælge. Det er blot en god idé at sørge for, at der er en nogenlunde rød tråd i de ting, du ligger op, så det er lettere at skabe overblik på din side. 

Der er mange, der deler interessen for at blogge omkring mad, og derfor kan det altså godt være svært at slå igennem. Det er en god idé som udgangspunkt at blogge for sin egen skyld og gøre det til en hyggelig sidebeskæftigelse – så kan du altid se, hvor det fører hen. 

Klik her for inspiration til din madblog.