cdas1

Du har måske lige startet en hjemmeside, men det er ligesom om, at der ikke rigtig kommer særligt mange besøgende. Du føler, at du har fået en rigtig god idé, og måske er dit indhold helt i top, så hvorfor er der ikke nogen, som trykker sig ind på det, du har lavet? Det kan der være et ret oplagt svar på: måske har du ikke helt styr på det med SEO og linkbuilding endnu. Frygt ikke – det er nemlig ikke så svært at overskue endda. 

hjemmeside

Søgemaskineoptimering på dansk

SEO er en forkortelse for ”search engine optimization” – altså søgemaskineoptimering på dansk. Det går ud på, hvordan du optimerer din hjemmesides indhold i forhold til de faktorer, som søgemaskiner kigger på, når de skal rangere hjemmesider.

Det vil altså sige, at det handler om at få din hjemmeside til at score højt, når Google skal inddele den i forhold til de andre hjemmesider på nettet, som handler om nogenlunde det samme som din.

Overordnet handler SEO om at gøre din hjemmeside relevant i forhold til det, dine potentielle besøgende leder efter. Den skal være bedre end dine konkurrenters hjemmesider, hvis du vil have en bedre placering, end de har.  Det gør du naturligvis ved at have bedre indhold, men det handler også om at få de rigtige ord med, som er dem, folk søger efter, når de leder efter indhold som dit. Derfor er det lidt noget andet at skrive SEO-indhold i forhold til normale tekster. Normalt vil man helst ikke gentage sig selv for ofte, men på din hjemmeside er der altså nogle ord, som du skal understrege godt og grundigt.

SEO brikker

Det kan du bruge linkbuilding til

Linkbuilding kan du bruge, hvis du gerne vil have, at flere skal opdage, at din hjemmeside eksisterer. Det handler om at få søgemaskinerne til at dirigerer folk hen på din side, og det gør du ved at få en masse forskellige andre hjemmesider til at henvise til dig.

Linkbuilding er det samme koncept alle steder; der er altså ikke forskel på linkbuilding i Danmark og linkbuilding i Norge. Du skal have fat i nogle relativt velskrevne tekster, men selvom princippet bag linkbuilding er det samme, er det en god idé at have tekster på det sprog, som du har din hjemmeside på. Du kan selv skrive dem, eller du kan få andre til at lave dem. Når det først er ordnet, skal du have dem ud og ligge forskellige steder. Det er der gode muligheder for, så det handler egentlig bare om at komme i gang.