cdas1

For kvinder kan smykker, tasker og sko være de vildeste samleobjekter, og der kan gå sport i at finde den helt rigtige vintage taske fra et yndlingsmærke eller investere i et eksklusivt smykke fra med den smukkeste sten. For mænd (og for nogle kvinder) er samlerobjektet derimod ret ofte ure og gerne af kendte mærker. Nogle foretrækker vintage ure, der har noget kant og historie, hvor andre foretrækker at købe et Seiko ur helt fra ny. 

Herreur

Hvorfor skal du købe uret på nettet?

Hvis du leder efter for eksempel et Seiko ur, så har du mange flere muligheder for at finde netop dét, du leder efter, hvis du går på jagt på internettet. Seiko laver rigtigt mange forskellige typer og modeller, og hvis du samtidig er på jagt efter et Seiko ur, der er udgået, er internettet det absolut bedste sted at starte. Her kan du både finde hjemmesider, der køber og sælger brugte ure, men du kan samtidig også være så heldig at finde hjemmesider, der kan tilbyde netop dit Seiko ur til en lavere pris, end du måske ville kunne finde i en butik.

Desuden har du meget mere ro på, når du gør dig de indledende undersøgelser på nettet. Du kan sidde i aftentimerne og nærstudere de forskellige specifikationer og vælge, hvilket ur der tiltaler dig mest. Du kan også læse andre kunders oplevelser med netop dette ur, ligesom du også kan finde forskellige tests, der sammenligner forskellige ure med hinanden og kårer en testvinder.

Alt i alt er internettet genialt til at finde alle de informationer, du har brug for, samtidig med at du har god tid til at kigge og undersøge i dit helt eget tempo – og uden at være afhængige af fysiske butikkers åbningstider.

Hvorfor skal du investere i et ur?

Ligesom med smykker i ædle metaller og med ædelsten er et ur en rigtig god investering, fordi det ikke taber værdi. Det gælder naturligvis kun, hvis du investerer i et godt ur, der er lavet af kvalitetsmaterialer, og hvor der er 100 % styr på urværket bag. Et kvalitetsur af det rette mærke vil aldrig tabe dets værdi, snarere tværtimod. Rigtigt mange af de rigtigt gode kvalitetsure er derimod steget voldsomt i værdi. Det gælder særligt de ure, der er udgået af sortimentet, og som derfor kun er på markedet i brugt udgave, ligesom det også gælder de ure, der udelukkende er produceret i et meget begrænset oplag.

På nettet kan du nemt finde information om, hvilke ure der spås at blive en virkelig god investering, ligesom du naturligvis også kan finde information om, hvilke ure der allerede nu er en forrygende investering. Her skal du imidlertid også regne med at komme til at betale dyre penge for uret, men du er til gengæld også (næsten) garanteret at tjene på det, hvis du gerne vil sælge det videre. 

Alternativt skal du gamble en smule og investere i et godt ur, der endnu ikke helt er på nogens radar, men som du selv tror, kan blive mange penge værd en dag. Det er naturligvis en chance, du kun skal tage, hvis du kan lide uret, og hvis der er noget, der indikerer, at uret vil stige i værdi efterfølgende.

kvalitetsur

Hvad skal du se efter, når du køber ur

  • Hav et klart budget for dit køb
  • Vær opmærksom på, hvordan du vil bruge dit ur
  • Tjek referencenummeret på uret
  • Spørg hvem der har lavet urværket