cdas1

At stå i registret over dårlige betalere er ikke noget, som man ligefrem går og drømmer om. Uanset hvad årsagen til at du står i rki er, kan du være helt sikker på en ting: det er muligt at komme ud af registret igen! Men hvordan gør man lige det? Læs med, og find ud af hvad du kan gøre hvis du står i rki. 

Fokuseret kvinde

Se kendsgerningerne i øjnene

Det er ikke sjovt at skulle se sandheden i øjnene, men det er desværre nødvendigt når det kommer til at skulle gøre noget ved en dårlig situation man er i. Netop det at kunne se kendsgerningerne i de rigtige lys er første skridt mod at bevæge sig ud af den situation man føler sig fanget i.

Tag derfor et ordentligt kig på din økonomiske situation, og lad ikke nogen kendsgerninger stå tilbage. Hvordan ser din økonomiske situation ud helt præcis? Hvad er der gået galt? Hvor galt er det gået? Find svarerne på disse spørgsmål, og find ud af, hvad det helt præcis er at du nu skal i gang med at rette op på igen. 

Glad kvinde

Læg en plan, og hold dig til den

Når første skridt mod et gældfrit liv er taget, er næste skridt at lægge en plan over hvordan du nu kan bevæge dig ud af gælden og mod et liv med større økonomisk frihed. Det er altid svært at vide hvor man skal starte henne, men hvis man har en plan, vil man hurtigt erfare hvor meget nemmere det lige pludseligt vil blive. 

Sæt dig derfor ned og lav en omhyggelig plan for hvordan du vil komme ud af rki igen. Kig din økonomi igennem, og find et realistisk beløb som du hver måned kan bruge på at betale gælden af. Skab kontakt med dine kreditorer, og se om du ikke kan forhandle dig til en bedre aftale – husk på, at de hellere vil have nogle penge end ingen penge. 

Har du først lavet en plan, som du kan overholde, handler det bare om at holde dig til den. Din situation ændrer sig selvfølgelig over tid, så måske er der brug for nogle justeringer hen ad vejen. Det kan være du får et nyt job, en lønforhøjelse eller at du finder flere penge i budgettet til at afdrage gælden med. Måske kommer du frem til at det faktisk kan betale sig at låne penge til at betale en masse små lån med høje renter ud. Lån trods rki og realiser denne plan, hvis du har regnet dig frem til at det kan betale sig. 

Ja, der er mange måder at komme ud af rki på. Fælles for dem alle er dog, at det kræver arbejde – men slutresultatet er bestemt også det værd!