cdas1

Vidste du, at én af de mest sikre investeringer blandt andet er at investere i sølv eller guld? En fordel ved at investere i guld er nemlig, at prisen for det meste er stabil, men samtidig kan der forekomme vigtige prisøgninger. Du kan enten vælge, om du vil investere i fysisk gul eller ETFér, der er guldstøttet. Læs mere nedenfor og bliv klogere på guldmarkedet.

Guld-penge

Derfor skal du investere i guld

Der er mange fordele i at investere i guld, og det kan desuden foregå på mange forskellige måder. Faktisk har guldmarkedet fået mest interesse de gange, hvor markedet for eksempel har været ramt af kriser. I de perioder, hvor der er nedgang, er der oftest fremgang på markedet for guld. Årsagen er netop, at du kan sikre guldets værdi, hvilket ikke gør sig gældende på aktiemarkedet, eftersom du løber en risiko ved at investere i aktier.

De seneste stykke tid er priserne på guld faktisk steget. Det betyder, at der generelt af flere fordele i at prøve kræfter med at investere på guldmarkedet. Derudover findes der flere forskellige måder at gøre det på – og der kan som så mange andre ting være fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Du kan enten vælge, om du vil købe en guldbar, guldmønter eller guldstøttet ETFér. 

Tager vi først udgangspunkt i guldbarren, får du det ud af det, at du sikrer dig selv og din formue. Du kan nemlig vælge at købe den, opbevare den og sælge den igen, når tiden er inde. Fysisk guld har du mulighed for at opbevare i mange år. Du skal altså ikke skal være bange for, at det mister sin værdi – for fordelen ved guld er som sagt, at altid vil have værdi. Dog er det begrænset, hvor meget du kan tjene igen, når du sælger dit guld. 

Vælger du derimod at investere i de guldstøttet ETFér, underskriver du blot et stykke værdipapir, hvor der står, at du ejer guld. Men hvad skal du vælge? Det får du uddybet nedenfor. 

Forretning-kontor

En fordel at købe fysisk guld

Faktisk er der flest fordele i at købe fysisk guld, eftersom sikkerheden er større. Ved at opbevare det selv, kan du øge sikkerheden – samtidig med at du sikrer dig, at guldet ikke vil tabe sin værdi. Skulle der opstå endnu en finanskrise, er du altså sikret på baggrund af din investering. Dog er der også fordele i at investere i ETFér, hvis du er privat investor i og med ETFérne er en indeksfonden, der ejer guld og som sælger ETFér. 

Som bekendt er en fordel ved guld, at værdien afhænger af renterne i samfundet. Det vil sige desto højere renter der er, desto mindre fordelagtigt er det at investér i guld. Men uanset hvad, er der en stor privat fordel i at investere i guld, eftersom det er skattefrit. Ydermere sikre du dig selv en holdbar finansiel investering, i tilfælde af at der skulle opstå eventuelle kriser. Det er blandt andet tilfældet, fordi guldet historisk set aldrig har mistet sin værdi.