cdas1

Internettet har været revolutionerende i mange henseender, og ikke mindst i forhold til hvordan vi lever vores liv. Et af de centrale områder internettet virkelig har gjort op med tidligere tiders standarder er nemlig vores arbejde. Man kan i denne forbindelse nemlig med stor sikkerhed hævde, at intet er som det var engang. 

Hos Tidende kan man læse denne artikel om, hvordan internettet i øvrigt har ændret vores levevis på. Og du vil uden tvivl blive overrasket over, hvor lidt virkeligheden i dag minder om virkeligheden for blot 30 år siden.

Arbejde og livsstil

Fleksibilitet 

Et af de områder internettet virkelig har ændret vores arbejdsgang på er den store fleksibilitet, der i dag kendetegner mange menneskers arbejde. Internettet er i skrivende stund ved at aflive den standard arbejdsmodel, hvor man arbejder fra 9 om morgenen til klokken 17. 

Netop fordi der er sket en kæmpe digitalisering med internettets fremkomst, så har folk i dag i langt større udstrækning muligheden for selv at definere deres arbejdsdag. Man tilpasser i dag derfor i langt højere grad sit arbejde efter ens øvrige liv, i stedet for omvendt. Og statistikkerne taler deres klare og tydelige sprog, idet antallet af mennesker med fleksible arbejdsvilkår vokser dramatisk hvert eneste år.

Projektarbejde 

Denne større fleksibilitet kommer b.la. til udtryk gennem den type arbejde, vi i dag udfører. Det er nemlig i stigende grad blevet almindeligt, at man som individ arbejder på projektbasis – også kaldet freelance arbejde. 

Det gammeldags kontor med faste ansatte har de seneste år måtte vige pladsen for et skiftende hold af projektarbejdere, der som bier flyver fra den ene blomst til den anden. Kodeordene i denne nye arbejdsmodel er dermed fleksibilitet, freelance arbejde og kortvarige projekter. Og et flertal af disse foregår i dag på internettet.

Web og design

Følger en globale tendens 

Disse tendenser er på ingen måde begrænset til Danmark. Netop fordi internettet foregår på tværs af alle grænser, så ser man en lignende udvikling i stort set alle andre lande i verden. Firmaer såsom Uber, spanske Glovo, Airbnb eller den store freelance side Upwork er alle eksempler på denne nye måde at arbejde på. På trods af visse bagsider ved denne måde at arbejde på, så opvejer fordelene dog uden tvivl langt ulemperne.