cdas1

Som ansat i webdesign- eller SEO-branchen er der run på en stor del af tiden. Med mange projekter i luften og deadlines som skal mødes, har man hurtigt meget at se til. Derfor er det ikke desto mindre vigtigt at man sørger for at sit privatliv understøtter ens arbejdsliv. Der er ikke de store kræfter til at bidrage så meget som man gerne vil på arbejdet hvis man ikke passer godt på sig selv.

Det er derfor vigtigt at man sover godt om natten, dyrker tilpas med motion og spiser sund kost. Specielt den sidstnævnte er der mange, der har svært ved. Alt går så hurtigt i deres dagligdag, at det kan være svært at få tid til at lave og spise ordentligt mad. I stedet kan det ofte blive fastfood og færdiglavede retter fra supermarkeder, der ryger indenbords.

Den sunde kost har stor betydning for dit arbejdsliv

Det er okay at spise fastfood og takeaway i små mængder. Bliver det 5-6 dage om ugen, er det klart at det kan gå hen og tære på ens kræfter i forhold til både sin fritid og sit arbejde. Når man har et travlt job, er kosten bare ikke noget, som man må nedprioritere.

webdesign_arbejde_computer

Det har rigtig stor indflydelse på ens velvære, hvilken mad man spiser. Består ens kost hovedsageligt af usunde ingredienser, er der intet at sige til at man ofte kan føle at man mangler overskud eller lyst til at give den en ekstra skalle på arbejdet.

Det har derfor stort betydning for kvaliteten og effektiviteten af ens arbejde om man spiser sundt eller usundt. Hverken dig selv eller din arbejdsgiver har interesse i at du spiser usundt, når man sætter det op på den måde. Det er derfor blot endnu vigtigere at man husker den sunde mad selvom man har et travlt liv. Det er ikke blot ens krops sundhed det går ud over, men også kvaliteten af ens arbejde.

Det er ikke besværligt at spise sundt

Det behøves ikke at være besværligt at spise sundt, eller at lave sund mad. Tværtimod kan det faktisk være nemmere at spise sundt, selvom det kan lyde underligt. Det kræver selvfølgelig en del tilvænning at gå fra at spise en usund kost til lige pludselig at spise sunde ting, da det jo er nemmere for kroppen at fordøje de ingredienser, som forekommer i usund mad.

Når først man har ladet sin krop vænne sig til at spise sunde ingredienser i sunde retter, er det bestemt ikke svært at leve på en sundere måde. Det kan måske kræve lidt øvelse i starten at lære at lave sunde retter, men det er i virkeligheden slet ikke så besværligt, som man lige går og tror.

En ret som man sagtens kan lave en sundere udgave af, er tarteletter. Denne danske klassiker har du sikkert fået et hav af gange. Det kræver ikke så meget at lave en sundere udgave af den: Tilføj blot mindre fedtstof og flere grøntsager. Du kan læse en opskrift på tarteletfyld her: https://vildmedmad.dk/tarteletfyld-til-mange/

sund_mad_pauser

Motionér, og sov godt om natten

Udover at spise en sund kost, er det også vigtigt at sørge for at få motion og sove godt om natten. Disse to ting bidrager nemlig også til det gode arbejdsliv. De er derfor bestemt ikke noget man bør tage useriøst. Har man ikke fået en god nats søvn, bliver ens arbejdskvalitet også forringet. Derudover er det heller ikke sjovt at gå rundt og føle sig som en zombie. Sørg derfor for at få sovet om natten og motioneret jævnligt – for din og dit arbejdes skyld!