cdas1

Det lyder måske mærkeligt, at man kan forbedre sit webdesign, ved ikke at lave noget. Men der kommer et punkt hvor ens hjerne simpelthen ikke kan optage mere information, og det faktisk ender med at blive en arbejdsmæssig fordel at tage en lur.

Arbejder du utrætteligt dag og nat, rammer du på et tidspunkt et punkt hvor din arbejdskvalitet falder drastisk. Det kan sammenlignes med når en bil løber tør for benzin, så kan den ikke køre længere. 

Dette er især relevant indenfor arbejdsområder som webdesign, der kræver at du sidder foran en skærm. Lyset fra skærmen er ikke særlig godt for vores øjne, og kigger vi på en skærm for længe ender vi med at få ondt i hovedet, især når vi samtidig forsøger at koncentrere os og få lavet et ordentligt stykke arbejde. 

Kvinde i hvid strik slapper af på sofaen

Flad ud på sofaen

Siden de fleste webdesignere arbejder hjemmefra, skal du ikke gå særlig langt når du gerne vil tage en pause fra dit arbejde. Du skal bare rejse dig op, gå ind i stuen og kan falde om på sofaen eller i sengen. 

Her kan du slappe af med enten en god bog eller et mobilspil, der ikke kræver for meget tanke. En bog kan være en god måde at slappe af på, men hvis din hjerne er blevet helt grød kan det også blot give dig endnu mere ondt i hovedet, hvis du skal forsøge at koncentrere dig om at læse og forstå. 

Er dette tilfældet kan det være det blot er et spørgsmål om at du har brug for at tage en lur i en time eller ti. Søvn er trodsalt der vores krop oplader mest. Selvom webdesign ikke kræver noget af din krop fysisk, oplader søvn ikke kun din udmattede krop, men også din udmattede hjerne. Og den må man i hvert fald sige er på arbejde når man arbejder med webdesign. 

Mand kigger på mobil og shopper online

Gør noget godt for dig selv

En anden måde du kan slappe af på, er ved at tage noget tid til dig selv. ’Treat yourself’, er efterhånden næsten blevet en joke, men der er nu engang alligevel noget sandhed i det. Det er sundt at gøre noget godt for dig selv. 

Om det så er at udnytte dig af et lækkert cyber Monday tilbud, eller tage et fodbad, er helt op til dig selv. Hvad der er afslapper nogen, vil måske være stressende for andre. Det er meget individuelt fra dansker til dansker, hvad der virker allermest afslappende, og kan gøre dig bedst klar på at arbejde igen.
Selvom man føler at man måske spilder sin tid når man ikke laver arbejde, så er hele formålet med at tage en slapper jo, at man kan blive klar på at arbejde igen, når ens hjerne er genopladet.