cdas1

På grund af den teknologiske udvikling kan vi i dag med satellitforbindelser måle fart og tid hele døgnet rundt om det er på land, i vand eller i luften. Hvis man derfor enten har tendens til at smide ting væk eller har problemer med at finde vej kan en GPS gøre hverdagen nemmere for dig.

Hvad er en GPS?

GPS står for Global Positioning Systems og er et satellitbaseret navigationssystem. GPS’er fungerer ved at satellitter sender signaler til udstyr nede på jorden. Når disse signaler modtages, vil man som bruger kunne se, hvilken placering man har i verden. Dette er noget man begyndte at videreudvikle på og det er blandt andet derfra vi kender til GPS’erne der sidder i diverse biler.

I dag har de nyere biler integreret et GPS-system som er en del af bilens interiør. Det hjælper mange billister med at finde deres ønskede slutdestination. Men man kan også bruge GPS-signalet på mange andre måder i dag.

GPS til kæledyr

Med den teknologiske udvikling bliver den viden vi har inden for GPS også brugt som tracking-system. Man kan i dag købe tracking-udstyr der er forbeholdt kæledyr, hvilket kan være ideelt, hvis du bor et sted, hvor du lader dine dyr løbe frit rundt.

Hvis dit kæledyr pludselig skulle vælge at tage ud på eventyr, kan du ved hjælp af tracking-systemet hurtig finde det igen. Udover dette kan du også købe produkter og indstille dem til at give en advarsel, når dit kæledyr har bevæget sig for langt væk fra bopælen.

gps til hund

GPS’en til kæledyr fungerer som et halsbånd og ved hjælp fra en app på din smartphone har du dermed altid styr på, hvor dit kæledyr befinder sig.

GPS til mennesker

Demens er en alvorlig sygdom der kan gøre mange familier kede af det. Dette har virksomheder inden for teknologi-verden taget sig af og lavet tracking-enheder der har til formål at hjælpe demensramte familier. Der findes blandt andet produkter der kun bruger batteri når det er i bevægelse. Det kan for eksempel sidde i en nøglering, hvilket er fordelagtigt, hvis den dement-ramte ofte går med sit nøglebundt. Man kan få tilsendt Sms’er når disse GPS-enheder bliver benyttet uden for området, hvor den demensramte går.

I dag er GPS-teknologien også integreret i Smartwatches der benyttes er børn. Dette er dog blevet et kontroversielt emne, da det menes at børnene bliver overvåget. Dog kan det være rart som forælder nogle gange at have et overblik over, hvor ens eget barn er henne. Det kan være i situationer som legelande, hvor der ofte er meget tumult og stress.

Det kan også være til de lidt ældre børn der skal ud og opleve verden med venner eller skole. Da GPS-signalet fungerer i mere end 150 lande vil sådan et Smartwatch altså også kunne hjælpe med at vise hvor dit barn er.

Uanset hvad man skal bruge GPS-signalet til i dag, kan det med andre ord kun gøre hverdagen nemmere. Så uanset om du er i en situation hvor du ikke kan finde rundt eller ikke kan finde din bil eller familiemedlem vil sådan en sag gøre hverdagen nemmere for dig.

gps ur