cdas1

Hvis du er studerende, er sandsynligheden for, at du bor på et lille værelse ret stor. For både at skabe plads til et sted at læse, seng, spisebord m.v. kan det kræve nogle kreative indretningsløsninger. Det kan være yderst svært at indrettet et lille rum på en sådan måde, at der er plads til flere forskellige funktioner på meget få kvadratmeter. 

Der findes dog flere måder at indrette på, som kan hjælpe dig med at give en illusion af, at dit hjem er større, end det i virkeligheden er. Har du begrænset plads at gøre godt med, er det vigtigt at have fokus på opbevaring og møbler med flere funktioner, når du indretter. 

Selvom pladsen er træng er det ikke umuligt at skabe et hjem, der udstråler hygge, og giver dig lyst til at tilbringe det meste af din tid.  

Opbevaringsglas

Kreativ opbevaring 

Ønsker du at optimere dine opbevaringsløsninger i hjemmet, er det vigtigt at tænke i kubikmeter frem for kvadratmeter. Det er derfor en god idé at finde opbevaringsmøbler, der også udnytter rummets højde. 

Nedenfor kan du finde idéer til, hvordan du bedst muligt får udnyttet alle kvadratmeter i små rum. Ved at udnyttet væggene i dit hjem til opbevaring og dermed holde mere af gulvet frit for møbler, kan du skabe en illusion af mere plads i dit hjem. For at skabe et indtryk af mere plads i dit hjem er det vigtigt, at rod og andre småting ikke flyder i dit hjem. 

Ved at gemme rodet væk opnår du en mere luftig og let indretning, der kan give dig mere plads i hverdagen. For at få mest muligt ud af din opbevaringsløsninger kan det være en god idé at benytte opbevaringsplads, der også kan fungere som møbler. Dette kunne eksempelvis være ved at købe en seng med skuffer under til opbevaring. 

2-i-1 løsninger 

Funktionalitet er et af nøgleordene, når du skal indrette et lille hjem på en praktisk måde. Et møbel, der optager en stor mængde plads i de fleste hjem, er sengen. Lige så fylder en sofa en del, og mange fravælger derfor at købe en sofa, da pladsen i deres hjem bliver for trang. 

Det kan derfor være en oplagt idé at anskaffe sig en sovesofa. På den måde får din seng to funktioner, og du sparer en del plads ved ikke både at skulle få plads til både en seng og en sofa. Du vil på den måde få udnyttet pladsen i din hjem på en fantastisk måde. 

At anskaffe sig en sovesofa behøver ikke betyde, at du skal gå på kompromis med din søvnkvalitet. Køber du en sovesofa i en god kvalitet vil du stadig kunne sove fortrinligt hver nat. 

Lys indretning

Indret med lys

Bor du på få kvadratmeter er det alfa og omega at holde din indretning lys og luftig. Hvis du har en ordentlig belysning i dit hjem, vil det medvirke til en følelse af mere plads i din bolig. 

Det er derfor vigtigt at få så meget naturligt lys ind i dit hjem som muligt.