cdas1

En ergonomisk korrekt arbejdsplads hjælper dig med at undgå træthed og ubehag – hvem vil ikke det?
Uanset om du er en HR-arbejder, der har ansvaret for at give et sikkert arbejdsmiljø for medarbejderne i din virksomhed eller blot en computerbruger, der ønsker at undgå træthed, kan du følge et par enkle retningslinjer hjælpe dig med at forbedre dit kontormiljø og ergonomi.

Skift mellem siddende og stående

Du kan føle dig utilpas, når du sidder for længe, ​​det er én af grundene til at mange kontorer begynder at implementere stående skriveborde eller sidde / stå arbejdsstationer.
Stående arbejdsstationer giver dig mulighed for at arbejde med en mere neutral rygstilling, sammenlignet med siddende arbejde. Stående kræver dog mere energi end at sidde og kan lægge stress på visse led som f.eks. Dine hofter, knæ eller fødder. Det kan være fordelagtigt at skifte mellem at sidde og stå hele dagen. Når du så sidder ned skal du have dig en god ergonomisk kontorstol. Et godt bud er denne; Ergo Choice kontostol.

En ergonomisk mus kan også hjælpe med forbedring af blodtilførslen til din hånd og være mere skånsom overfor dit håndled.
Du kan købe en ergonomisk mus på denne side

Indarbejd pauser og stræk i din rutine

Lyt til din krop, og tag korte pauser i løbet af din arbejdsdag, når du begynder at føle noget ubehag. Dette kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen og holde arbejdsmusklerne friske og løse.

Gør din transport/pendling lettere

Nu hvor dit arbejdsområde er indstillet ergonomisk, hvad med den taske, du har med til og fra kontoret, eller når du rejser? Mindsk din belastning ved kun at bære det, der er nødvendigt, eller overvej at bruge en rullekuffert eller rygsæk til at fordele vægten jævnt til begge sider af din krop.

Hold dit hoved højt

Det er en udfordring, at vi bruger så meget tid foran en computerskærm. Selve skærmen er ikke problemet, men at vi har en tendens til at bøje os ned mod skærmen. Dette fører til såkaldt skærmknude, som kan forårsage smerter i nakke- og skulderområdet og gøre os trætte og anspændte. Det gør en stor forskel at løfte øjnene og holde hovedet højt. Et godt tip er at placere en uafhængig skærm foran dig, så du er nødt til at løfte dit hoved for at se på det. Ved at løfte blikket og holde dit hoved lidt højere opnår du en bedre arbejdsstilling og lindrer trykket på nakken. Hvis du bruger en bærbar computer, kan du prøve at vinkle dit blik nedad, når du ser på en skærm, uden at læne hovedet mærkbart fremad.