cdas1

Når det kommer til at holde familien glad og sund kan det være en stor udfordring. Er I både tobenede og firbenede medlemmer skal der endda ekstra meget overvejelse til – og smides der en teenager med i puljen bliver det et fuldtidsjob i sig selv at holde alle sunde og glade. 

Der er ikke meget du kan gøre for at tvinge sund mad og grøntsager i teenagerne, når de sidder foran computeren, så i stedet kan du gøre helt andre ting for at hjælpe dem til en sundere hverdag. På samme måde kan du blot ved at afmåle maden give jeres firbenede medlemmer en sundere og bedre hverdag med præcis den mængde foder, der skal til.

kattemad i katteskål

Pas godt på gameren

At sidde mange timer foran skærmen hver dag er ganske naturligt for rigtig mange unge og voksne. For nogen foregår det i forbindelse med arbejdet og for andre er det en del af fritiden og hobbyen med vennerne. Lige meget hvad, så kan det hurtigt blive en trist fornøjelse for kroppen, der bliver træt og øm af at sidde forkert. Selv om det måske ikke virker som en ting, der fremmer sundheden for din gamende teenager, så kan du faktisk gøre en kæmpe forskel ved at investere i gode og ergonomiske produkter, hvis gaming er en fast del af hverdagen. Et gamer skrivebord eller en stol fremstillet til formålet vil gøre det langt mere behageligt og sundt at sidde og spille. 

Kan du ikke bestemme over indtaget af sund mad og drikkelse, så kan du i hvert fald sørge for, at kroppen har de bedste forudsætninger for at forblive sund og uden skader og ømheder.

træt kat og barnefinger

Pas godt på katten

Med de firbenede familiemedlemmer kan det være fristende at forkæle med lidt ekstra mad, hvis der har været en travl periode, hvor katten har skullet klare sig selv længere end normalt. For rigtig mange betyder det, at der falder lidt ekstra godbidder af eller, at der bliver fyldt lidt mere i madskålen om morgenen.

Det er dog i rigtig mange tilfælde at gøre katten en bjørnetjeneste. Der er ikke noget godt i at fodre for meget. Ikke alene kan det gøre din kat overvægtig, den bliver også doven og kan få ondt i maven og problemer med fordøjelsen. 

Er du i tvivl om, hvor meget din kat bør fodres, kan du som oftest finde præcise angivelser på posen, der fortæller dig, hvor meget katten skal have om dagen af netop det produkt du har valgt. På den måde er du sikker på, at dens behov bliver fyldt og den holder sig sund og rask. 

Vil du stadig gerne forkæle katten, så kan et stykke nyt legetøj eller måske en god kæletur gøre det ud for den ekstra mad du ikke giver. Det bliver misser med garanti endnu mere glad af.