cdas1

I det moderne samfund bliver fokus på og bevidsthed om miljø og klima stadig større. Det betyder, at kunder og forbrugere i langt højere grad end før, tager aktivt stilling til, hvordan en virksomhed eller butik forholder sig til klimaet. Derfor kan du benytte ESG til at rapportere herom, så jeres virksomhedsprofil bliver mere gennemsigtig for kunderne. Men hvis du er lidt forvirret over, hvad ESG er, så skal du ikke få kaffen galt i halsen, når du begynder at læse. Princippet er meget enkelt, programmet er en overskuelig måde, hvorpå du og din virksomhed kan vise, hvordan i forholder jer til kritiske spørgsmål.

Miljø

Det er første punkt er miljø. Det kan virke som et meget bredt spørgsmål at svare på. Bare rolig, det er slet ikke svært. Du kan starte med at tage stilling til, hvordan i kommer af med jeres affald. Måske laver i affaldssortering? Måske har i en ordning med en lokal genbrugsstation? Hvor skaffer i jeres energi fra? Måske har i biogas? Det kan også være, at i fokuserer på, at jeres materialer er fremstillet af genbrugsmaterialer. Uanset hvad, så kan i påpege, hvordan i gør jeres til, at miljøet belastes lidt mindre. Det hjælper til at skabe en lidt mere grøn profil.

Samfund

Det næste punkt er samfund, og nu skal du tage din medarbejderkasket på og sætte dig i dine medarbejderes eller din kundes sted. Hvordan er jeres forhold? Hvordan er aflønningen? Betalingen? Er der indlagt en kaffepause, eller er pausen selvbetalt? Hvordan styrker du de sociale forhold til din arbejdsplads? Det kan være, at i har en fællesordning med morgenmad, for at styrke det sociale sammenhold? Det kan også være, at i til jul belønner jeres medarbejdere med en bonus. Alle de ting, som styrker jeres sociale relationer, kan du fremhæve her.

Ledelse

Det sidste punkt er ledelse. Her kan du vise overfor din kvinde, at i har en gennemsigtig ledelsesstruktur. Her rejser sig spørgsmål om ligestilling, aflønning, hierarki, korruption og revision. Du kan f.eks. fortælle om, hvordan dine medarbejdere skal henvende sig til en leder, hvis de mangler én at betro sig til. Det kan også være, at du viser, at der er en god fordeling af ansvar i jeres organisationsstruktur.

 

Ved at samle alle disse oplysninger i en ESG, viser du hurtigt og enkelt, at du og din virksomhed forholder jer til både ledelse, miljø og samfundet.