cdas1

Har du muligheden for at arbejde hjemmefra, men føler at det er svært at få det samme resultat, som når du sidder på kontoret? Eller er du selvstændig og arbejder altid hjemmefra, men ønsker at blive mere effektiv? Så kommer der her nogle råd der kan være gode at overveje.

Arbejd i arbejdstiden

Når man er selvstændig og har mulighed for at arbejde hjemmefra er der nogle faldgruber man skal være opmærksom på. For eksempel kan man let miste sin effektivitet og bruge alt for lang tid på de arbejdsopgaver man har. Dette skyldes at det er nemt at blive distraheret, når man sidder derhjemme. Det kan både være andre familiemedlemmer, huslige pligter eller trangen til at hygge sig, der kan have denne effekt.

stock-photo

Derfor er det vigtigt at huske på at have og holde fast i en god arbejdsrytme. Fastsæt arbejdstider for dig selv, så du undgår altid at ende med at skulle arbejde om aftenen og i weekenden, fordi du har spildt for meget tid i løbet af dagen. Prøv at opføre sig som du ville på en fysisk arbejdsplads på et kontor.

Skab en arbejdsplads derhjemme

For nogle virker det rigtig godt at have en fast arbejdsplads, når de arbejder hjemmefra. Da det at sidde ved spisebordet eller i sofaen, tit gør det sværere at føle at man reelt set er på arbejde. Hvordan man laver denne arbejdsplads er forskelligt fra person til person. Nogle kan nøjes med blot at have et skrivebord et sted i huset, som så indeholder alt det de ellers ville have på et normalt kontor. For andre er det nødvendigt med et helt rum kun til arbejde. Dem der har pladsen og økonomien til det, vælger nogle gange at bygge et lille hus på deres grund, som de bruger til kontor. Det kan du læse mere om her.

hjemmekontor

Sørg for en stabil internetforbindelse

Når du så har valgt at arbejde hjemmefra, så kan det være en god ide at tjekke hvor god dækningen er der hvor du bor. Grunden til at dette er vigtigt, er at det vil komplicere dit arbejde en hel del, hvis du ikke kan få den hastighed på dit internet, som er nødvendigt for en gnidningsfri arbejdsdag. Dit behov afhænger selvfølgelig af hvilken form for arbejde du skal udføre, men ofte er det en anden hastighed man har behov for til når man arbejde end når man blot surfer lidt på sin telefon i fritiden. Derfor bør du gå på nettet og tjekke din mobildækning, der hvor du bor. Så kan du se om det er nødvendigt at få skiftet din udbyder ud.