cdas1

Hvis du går op i webdesign, ved du også, hvor vigtigt det er, at du træffer de rette beslutninger. Webdesignet skal være både gennemtænkt og gennemført. Kun på den måde får du de bedste resultater. Faktisk gør samme princip sig også gældende, når det kommer til din have. Her er det også vigtigt, at du har et gennemtænkt design.

Derfor er det også en god idé med bunddække. Et bunddække kan hjælpe med at forskønne din have, så du kan designe netop den have, som du drømmer. Derudover gør et bunddække også havevedligeholdelsen nemmere. Læs mere om bunddække her.

Derfor bør du have et bunddække i din have

Med et bunddække kan du bedre designe din have, så at sige. Bunddækket giver nemlig dine planter bedre betingelser for at vokse. Blandt andet fordi bunddækket hjælper med at minimere ukrudt. Det betyder naturligvis også, at du får mere tid til de sjove haveopgaver.

Derudover har bunddækket også en stor værdi i sig selv. Det skaber nemlig en æstetisk bund i din have, så den fremstår mere farverig. Derfor er der al grund i verden til at have et bunddække i din have.

Hvad er et bunddække?

Et bunddække er lavtvoksende planter, som udgør bunden af din have. De er med til at værne om dine andre planter, ligesom de også hæmmer ukrudtsvækst. Derudover tilføjer de også flotte farver, velduftende aromaer og en flot diversitet til din have.

Der findes flere forskellige slags bunddække, som du kan vælge imellem. Blandt andet:

  • Krybende dværgmispel
  • Hasselurt
  • Trædebregne
  • Timian

Gode grunde til at vælge timian som bunddække

Når du skal udvælge en plante, som du vil anvende som bunddække, er der flere gode grunde til at vælge timianplanten.

Først og fremmest er planten i sig selv flot. Derfor udgør den også et nydeligt bunddække. Ligesådan er planten også kendt for sin velduftende aroma, som egner sig godt til alle haver. Planten er desuden også god for både insekt- og fuglebestanden.

Timianplanten kommer også i flere forskellige sorter. Derfor har du mulighed for at kombinere forskellige farver og dufte. Med andre ord har du mulighed for at udvikle et helt sansebombardement, når du vælger timianplanten som bunddække.

Kort om timian

Timianplanten er en såkaldt stedsegrøn staude. Oprindeligt kommer planten fra Sydeuropa, hvor den har eksisteret i tusindvis af år. En timianplante bliver cirka 30 centimeter høj. Foruden at være en flot og velduftende plante, så kan den også anvendes som krydderurt.