cdas1

Efter en lang dag findes der næsten ikke noget mere afslappende end at trække i nattøjet og så sætte sig tilrette i sofaen med en rigtig god bog. Men at læse en god bog har flere fordele end blot at hjælpe dig med at stresse af ovenpå en hektisk dag på arbejdet eller studiet.

Men det kan være dyrt for både dig og miljøet, hvis du konstant køber nye bøger, hvilket ofte er nødvendigt, når man er studerende. Nye bøger er ofte relativt dyre, og produktionen af bøger er ikke specielt bæredygtig. Du kan heldigvis skåne både din pengepung og miljøet, hvis du køber brugte bøger på nettet. 

Afslappet læsning

Spar penge på brugte studiebøger

Studiebøger er en vigtig del at studielivet, men for mange studerende kan de lange boglister godt være svære at få råd til hvert semester. Heldigvis er det muligt at købe brugte studiebøger på nettet. 

Her kan man ofte købe op til flere forskellige brugte bøger for et beløb, som man ofte kun vil være i stand til at købe en enkelt ny bog for. Prisen for de brugte studiebøger afhænger selvfølgelig af, hvilken stand bøgerne er i. Hvis der er mange overstregning og notater i bogen, så vil prisen ofte være billigere, end hvis bogen var som næsten ny.    

For at få råd til alle bøgerne har man også muligheden for at sælge sine brugte studiebøger på nettet. På denne måde kan man sælge de studiebøger, som man ikke længere bruger til andre, som har brug for disse bøger. 

Det er dog ikke kun brugte studiebøger, som du kan købe på nettet. Du kan nemlig finde brugte bøger indenfor alverdens genre, så om du foretrækker romantik, science fiction eller fagbøger, så har du rig mulighed for at finde en bog, som du kan bruge til at slappe af med. 

Du kan finde brugte studiebøger og andre brugte bøger her.

Skån miljøet ved at købe brugte bøger 

Produktionen af bøger er ikke særlig bæredygtig, så i en tid hvor vi forstår vigtigheden af at passe på vores planet, så er det et miljøvenligt valg at købe sine bøger brugt, da disse bøger ofte ellers blot ville være blevet smidt ud. 

Du sparer også planeten for yderligere udledning af CO2, da de brugte bøger ofte ikke skal fragtes over lige så store afstande, som de nye bøger bliver. På denne måde kan man være med til at passe på miljøet, når man vælger at købe brugte studiebøger eller andre former for litteratur på nettet.

Brugte bøger er klimavenlige

Giv dine øjne en pause med en god bog 

Brugte bøger har yderligere den fordel, at du kan bruge dem til at hvile dine øjne med inden sengetid. Mange mennesker bruger deres aften foran tv’et eller computeren, men dette er ikke særlig sundt for dine øjne. 

Det blå lys, som tv’ets, computerens og telefonens skærm udsender, er anstrengende for dine øjne at kigge på i længden, samtidig med at det er med til at holde din hjerne vågen. Når du kigger på en skærm, inden du skal sove, så gør du muligvis dine øjne trætte, men din hjerne bliver holdt vågen. Dette kan være med til at ødelægge din nattesøvn. 

Mange forskere råder derfor folk til at undgå elektroniske skærme en til to timer før sengetid, da hjernen og øjnene dermed har tid til at slappe af. Denne tid kan man passende bruge i selskab med en god, brugt bog. 

Da lyset fra en almindelig pære ikke udsender blå lys, så kan du bare lægge dig til rette i sofaen eller sengen og så sluge den ene brugte bog efter den anden.