cdas1

For at have en god og velfungerende blog, skal den være relevant for dine læsere. Om din blog omhandler det ene eller det andet, har du nok en ide om, hvilken målgruppe du har. Derfor skal du selvfølgelig skrive om det som læserne interesserer sig for, og noget de kan bruge til noget.

 laesere af din blog

Hvem er målgruppen?

For at vide, hvad der er interessant og relevant for dine læsere, skal du vide hvem dine læsere er. Det du skriver om, er jo oftest rettet mod en bestemt målgruppe. Det kan være du har en stor målgruppe, det kan også være din målgruppe er mindre. Det du skriver om, har stor betydning for hvem målgruppen er, skriver du om mad, opskrifter og lign, er der nok flere kvinder i alderen 20 til 40, og alligevel kan det også variere. Mænd kan også ofte læse om mad og opskrifter, ligeså kan unge teenagere.

Så det handler om at engagere sig, se hvem der kommenterer, snakker og skriver om din blog. Så kan du lære din læsere og kende, og dermed have en ide om, hvem de er og hvad de vil læse om. Så har du nu en ide om, hvad der er relevant at skrive om og reklamere for på din blog.

Relevans og vigtighed

Hvad er relevant?

Nu når du har fundet ud af, hvem dine læsere er, skal du finde ud af, hvad der er relevant. Dog ikke kun, hvad der er relevant for læserne, også hvad der er relevant for din blog. Et eksempel kunne være, at din blog handler bolig indretning og møbler. Så ved du, at dine læsere altså er interesseret i, hvad du har om sige om møbler, indretning og hvad der ellers omhandler bolig. Det kunne derfor være smart at reklamere for spisebordsstole, da det har noget med bolig og indretning at gøre.

Det også smart at give dine læsere tips og tricks, alle elsker at få nogle tips til, hvordan man gør noget bedre. Om det er om indretning, makeup, hygiejne, mad eller noget helt andet, det er altid brugbart at lære noget nyt. Man kan sådan set altid finde nogle tips og tricks inde for alle emner. Der har du også mulighed for at reklamere for noget, bøger med gode opskrifter, flotte lamper til at indrette dit hjem med eller makeup produkter. Det handler om at holde sig inde for sin blogs emne, samtidigt med du overvejer, hvem det egentlig er, der sidder og læser den.

Du skal gøre det tydeligt, at du ved hvem dine læsere er. Det gør nemlig, at dine læsere føler, de betyder noget for dig. Det gør de jo også, for uden dem, kommer din blog ikke langt. Så vil du have, at din blog bliver stor, populær og læst af mange, så skal du lære dine læsere at kende, vide hvad de vil læse. Skriv om det, der er relevant og altid hav dem i baghovedet når du skriver. Så er du sikker på din blog får masser af succes.