cdas1

Drømmer du om at hoppe med på trenden og blive blogger? Det har i en årrække været populært at blogge, men der har ikke været så mange bloggere, som der nu, efter en stigende interesse inden for området. Når man nævner ordet ”blogger”, så tænker mange på opmærksomhedskrævende realitydeltagere og andre lignende blogs, hvor man kan finde skønhedstips og sladder. Der er dog begyndt at være en ny trend inden for blogging – nemlig at blogge om børn, forældreskabet og familielivet. Vil du gerne i gang med en sådan blog, så læs med videre her.

Blogs om børn og familie er blevet et hit

I løbet af de seneste par år er der dukket rigtig mange udenlandske bloggere og youtubere op, hvor deres emner er familielivet, det at blive mor og udviklingen og udfordringerne med at have børn. Følgerne vil gerne følge med i hverdagen hos andre, så at sige at være fluen på væggen. Du skal dog have noget, der interesserer dem. Det kan være en anderledes livsstil, specielle udfordringer i hverdagen eller en tilværelse, som de kan relatere til. Ved at kunne relatere, kan de søge råd og inspiration via din blog.

En mor med en gad baby

Relevante emner inden for livet med børn

Lad være med at tegne et glansbillede. Læserne kan godt lide, hvis de kan give sig selv et skulderklap over, at andres liv heller ikke er perfekte, som det moderne menneske stræber efter. Men hvilke emner, kan du så gå ind og berøre, hvor du holder fokusset fast på børn, moderskabet og familien? 

Her kommer nogle bud:

  • Daglige rutiner med børn
  • Børnefødselsdage og forberedelserne dertil
  • Ferie med børn
  • Tips til at pakke rejsekuffert til børn
  • Madpakkeinspiration
  • Børnevenlige opskrifter
  • Aktiviteter med børn

En del af de følgere, der læser med på en blog, gør det for at være en del af et fællesskab, hvor de kan relatere til andre i samme situation. Det gælder både når det er rosenrødt, men også når den lille har feber, ikke vil gå på potten, har stjålet toiletbørsten for 117. gang og hvad der ellers følger med af spændende sager til forældreskabet. 

Oplevelser med børn

Vær systematisk med at udgive dine blogindlæg

Det gælder egentlig bare om at give læserne et jævnligt indblik i din hverdag med børn. Det er også en god idé at have bestemte ugedage, hvor du udgiver et nyt blogindlæg. Derved ved dine læsere, hvornår de kan se frem til et nyt bogindlæg fra dig, og de har derfor nemmere ved at huske dig.

Få din blog ud til dine kommende læsere

Det er altid sværest at få skudt en blog afsted, da ingen kender til den og derved ikke aktivt vil søge efter den. Her kommer nogle tips til at få din blog om børn til at nå ud til læserne:

  • Sørg for at den er opsat mobilvenligt. Læser dolk med fra mobilen og den ikke tilpasser sig skærmen, så vil folk hoppe videre og ikke komme igen.
  • Få udført søgemaskineoptimering. Dette hjælper med at få din blog frem på Google, når folk søger på emner, der rammer inden for din blog.