cdas1

Biler er en dyr fornøjelse i Danmark. Vi betaler næsten den tredobbelte handelsværdi sammenlignet med vores nabolande. Det er staten og ikke sælgeren, der tjener mest på, når du køber bil. De dyre bilpriser har alvorlige konsekvenser. Den ene er, at mange danskere kører i gamle biler. Simpelthen fordi de ikke har råd til en ny. Det er ikke kun dårligt for færdselssikkerheden, men også for miljø og klima. 

Den anden konsekvens er, at de fleste der køber bil, har brug for et billån. Et billån er et særligt lån med lave renter. Som regel skal du udbetale 20% på bilens pris, resten kan du finansiere igennem et billån. 

tablet med online marketing

Fordele og ulemper ved et billån

De lave renter er naturligvis en god fordel. Desværre er der også ulemper. Glæden over de lave renter bliver hurtigt spoleret, når du sander, at stiftelsesomkostninger er høje. Stiftelsesomkostninger er engangsgebyrer. De er reguleret af staten, som også tager sin ikke ligefrem beskeden andel. Så dem kan du ikke slippe for, når du skal have et billån

Hvis du køber en billig bil, kan det derfor ofte ikke betale sig at tage et billån. Så er det billigere med en kassekredit eller et forbrugslån. Men hvis bilen koster mere end 50.000,- vil et billån altid være til din fordel. 

Har du en webdesigner i maven?

Det har aldrig været nemmere, at starten en online virksomhed. Det eneste, du har brug for, er en forretningside og en webside, evt. en webshop. Du kan også få en indtægt ved at lave en portal. Portaler er websider, der hjælper med at gøre Internettet mere overskueligt. Fx en portal om billån, hvor du finder de bedste udbydere. Webudvikling er også en god måde at lave online forretning på.

Selv om det er nemt at starte en virksomhed, så skal den også finansieres. Men også finansieringen har aldrig været nemmere. Inden Internettet kunne du bruge uger, måneder eller endda år på at finde penge som iværksætter. Det krævede aftaler og møder og endte med mange skuffelser. 

 pung og rød Ferrari

Der er masser af penge derude

I dag kan du låne start-up pengene online. Der findes specielle iværksætter lån, som har mange fordele. Men også forbrugslån er en mulighed. Og noget af det bedste er crowdfunding. Igennem crowdfunding har du mulighed for at sælge dine produkter eller ydelser, endda før du har produceret dem. 

Det er en genial måde, som også er meget populær i Danmark. Der findes adskillige danske crowdfunding portaler. Hvis du har mod til at tænke stort, kan du også bruge en af de internationale crowdfunding portaler.