cdas1

Tandpine, hovedpine og muskelspændinger i kæben er alt sammen noget, du kan risikere at døje med, hvis du er en af dem, der skærer tænder. Dette fænomen kaldes også bruksisme, altså at skære tænder. Det er rigtig ubehageligt at vågne op om morgenen med hovedpine og øm kæbe som følge af en nat med at skære tænder. Disse følger er ikke nogen der bare går væk – hvis du skærer tænder, går du ofte rundt og har ondt i langt længere tid, end hvad du egentlig kan tolerere, og så kan det komme til at fylde meget i dit liv.

Arbejder du meget på computeren, kan du godt begynde at bide tænder helt uden du lægger mærke til det. Det er fordi, at din opmærksomhed er på computeren meget af tiden. Der er hjælp til dig der skærer tænder. Køb en bideskinne og få bugt med de negative følger der kommer af at skære tænder.

bideskinne

Du slider dine tænder ned ved at skære tænder

Dine tænder er stærke, men hvis de bliver slidt på hver nat og dag, vil de med tiden give efter. Når du bider dine tænder sammen, vil de slides ned der hvor de mødes. Dette vil resultere i, at dine tænder vil blive mere følsomme over tid. Dine tænder vil blive følsomme over for kulde og varme, og hårde madvarer. Dette skal undgås så vidt muligt, da denne type skade på dine tænder ikke kan repareres, når først skaden er sket.

En bideskinne kan hjælpe dig, der skærer tænder

Når du har en bideskinne i, sørger den for, at du ikke kan bide helt i med tænderne. Således undgår du at slide dine tænder ned, men du kan også forebygge hovedpine og muskelspændinger i kæben. Dine kæber vil få lov til at slappe mere af, hvilket vil afvikle smerte og irritationer forbundet med at skære tænder.

En bideskinne sidder i din overmund uden på tænderne. Det er vigtigt, at du bruger den hver nat, for at få det optimale ud af den. Nogle mennesker skærer mere tænder når de er stressede – du kan med fordel bruge din skinne om dagen, hvis dette er tilfældet for dig.