cdas1

Det er en spørgsmål, vi må spørge os selv om en gang imellem. Hvordan kan jeg ende med plusser på kontoen, så jeg har råd til nye tiltag til mig hjemmeside? 

Selv med en virkelig stor indtjening, kan det være svært at ramme den gode side af nullet, når måneden er omme. Her i artiklen får du hjælp til, hvordan du gøre det hver eneste måned. 

Det handler om at have et vagtsomt øje og lægge sig et budget, du faktisk selv kan overholde. 

procent

De månedlige udgifter 

Det første sted, du skal kigge, når du vil spare penge, er selvfølgelig på din netbank. Her kan du se, hvor pengene strømmer ud fra. Læg især mærke til alle de faste udgifter. 

De faste månedlige udgifter gælder over ting som fagforening, a-kasse, forsikringer, abonnementer til tv, telefon, fitness osv. Der er utrolig mange penge at spare her. 

Ved blot at blive klar over, hvilke månedlige udgifter du rent faktisk har, kan du allerede spare en god sum penge. Mange bliver nemlig overrasket over, hvor mange abonnementer de har. 

Hvis du ikke skulle undre dig over abonnement, er betalinger til ting, du ikke lige umiddelbart at huske, hvorfor du har, skal du ikke miste modet. For din fagforening, din forsikringer eller din mobilpriser abonnement kan altid ændres til et billigere abonnement. 

Ændre, hvad du kan

Spørgsmålene, når du ændrer dit abonnement, er, hvor meget kan jeg spare og hvor meget har jeg behov for. Du vil altid kunne finde et billigere abonnement, men er det så godt nok til dig forbrug. 

Hvis du har et fitnessabonnement og kun bruger det en håndfuld gange i måneden, kan du måske bare betale for hver gang, du er er. Hvis du ikke bruger dine tre streamingtjenester lige meget, kan du måske nøjes med en. Du kan måske slå musiktjeneste og streamingtjenester sammen med dit mobilabonnement. 

Spørg dig selv, hvad har jeg faktisk behov for her. Især med forsikringer giver dette god mening. Vi har sjældent brug for en vild dækning og sjældent er vi sat 100 % ind i, hvad forsikringen egentlig dækker. 

Læg en time eller to i at finde alternativer til de udgifter, som du kan ændre hurtigt og nemt. Du vil snildt kunne finde nogle hundrede kroner på denne måned. Det er mange penge sidst på måneden, som du på nuværende tidspunkt er foruden. 

 oekonomi

Læg et budget for næste måned 

Det sidste punkt er selvfølgelig, at du skal lægge dig et budget. Budgettet er kedeligt, irriterende og helt igennem surt. Desværre er det bare sådan, at det virker. 

Undersøgelser viser, at et budget er den bedste måned til at styre den private økonomi. Egentlig er det ikke en stor overraskelse. 

Tænk over en virksomhed, hvor økonomien om noget sted er virkelig vigtig. Her vil man aldrig drømme om ikke at lægge et budget. At undlade med at lægge budgettet vil være direkte skadeligt for virksomheden økonomi. 

Hvordan du så lægger dit budget kan være en smule mere kompliceret. Men forsøg at gå dine udgifter gennem og finde de steder, hvor du ved der er udfordringer og arbejd med dem. Du kan altid lægge budgettet på ny, skulle der være u