cdas1

I de tider vi har haft her det seneste års tid, er der flere og flere danskere, der arbejder hjemme fra computeren. Dog er der ikke skabt tilsvarende eller afløsende løsninger til de forældre, der prøver at arbejde hjemme, mens de stadig har børn i huset. 

Det kan være svært for mange at finde den rette balance og at kunne være professionel med sit arbejde, når der er børn til stede. Det er derfor et emne, som rigtig mange danske forældre hungrer efter at få italesat og gjort noget ved. 

Heldigvis behøver det ikke at være svært at have børn til at være derhjemme, mens du gerne selv vil arbejde online hjemmefra med din computer. Læs med her og bliv klogere med tre gode råd. 

drenge

Sæt klare rammer 

Det er vigtigt, at du kan sætte klare rammer for familielivet og for arbejdslivet. Manger ser sig selv som to forskellige mennesker, når det kommer til at balancere det. Man kan nemlig ikke rigtig være mor eller far, mens man arbejder, og samtidigt kan man heller ikke rigtig arbejde, mens man er sammen med børnene, hvilket giver god mening. 

Husk på, at der ikke findes en definitiv løsning, der vil virke for alle forældre. Derimod kan der sagtens findes en løsning, der er perfekt til dig og eventuelle partner. 

Du kan blandt andet selv bestemme, om du har lyst til at finde et stille sted i hjemmet, hvor du kan have ro til at arbejde selv, eller om du gerne vil være fleksibel og kunne gå fra arbejdet, når du har lyst, eller der er brug for det. 

Skab en løsning 

Det kan være en rigtig god idé at skabe en god løsning til dig selv og eventuelle partner. Det er vigtigt, at kommunikationen er på plads og i orden, for ellers kan det hurtigt blive et minefelt, da det kan være et ømtåleligt emne for mange forældre. Husk at respektere hinandens idéer og grænser – det handler mest om at finde den bedste løsning for alle, og det hjælper ingenting at insistere på sin egen ide, hvis det sætter resten af familien i en dårlig position. 

Du kan også tænke mere praktisk. En god slyngevugge kan være et meget godt redskab til at få styr på balancen. 

online arbejde

Husk at have det sjovt

Noget af det vigtigste, du skal gøre, er bare at have det sjovt. Det er en af de bedste kvaliteter, du kan vise dig selv, men også din familie. Situationen som vi står i, er fuldstændig absurd at tænke på, men det er jo virkeligheden alligevel. 

Tag det hele med et smil på læben og prøv at få det bedste ud af det. På den måde kan du få en mere effektiv arbejds- og familiedag.