cdas1

Hvis ens arbejde er et stående job, hvor man står op ved et bord, så er det utrolig vigtigt, at det er et ordentligt arbejdsbord, at man står ved. Det er der flere grunde til.

Konsekvenserne ved et dårligt arbejdsbord

Der kan være flere måder, at et arbejdsbord kan være dårligt på. Det kan fx være, at bordet er alt for lavt, og at man derved bøjer sig ned og krummer ryg.

Det er en dårlig arbejdsstilling for ryggen, og det kan give rygproblemer. I disse dage er arbejdsgivere blevet bedre til at have fokus på, at deres ansatte opnår en god arbejdsstilling, når de arbejder.

Derfor er der flere og flere arbejdspladser, der får arbejdsborde, der kan hæves og sænkes.

De borde er især gode til, hvis det er flere forskellige personer, der står ved bordet i løbet af dagen. Sådan kan de selv justerer arbejdsbordet efter deres højde.

Hvis man arbejder som tømrer eller på et værksted, så er det vigtigt, at man har et solidt og stærkt arbejdsbord. Det skal være et bord, der kan holde til at blive skåret i, eller stærkt nok til, at man kan sætte lidt større stykker værktøj på bordet. Det kan fx være en skruestik eller en søjleboremaskine.. Sådan kan et arbejdsbord også være dårligt, hvis det ikke lever op til sådan nogen krav.

Vigtigt med et godt arbejdsbord uanset arbejdstitel

Det er ikke kun folk, der står op og arbejder, at det er vigtigt med et godt arbejdsbord.

Hvis man har et job, hvor man sidder ned som fx et kontorjob som fx skribent, webdesigner eller advokat, så er det også her vigtigt, at man har et godt arbejdsbord. Her er det også vigtigt, at ens arbejdsbord passer i højden, så man ikke sidder og bøjer sig for meget fremover. Her kan et bord, der kan sænkes og hæves også være en god ide. Der kan man skifte arbejdsstilling som at stå op og sidde ned.

Det er vigtigt uanset hvad slags job, at man har, at man har et godt arbejdsbord. Det kender vi også fra skolerne. Der er det også vigtigt, at eleverne har nogle gode borde at sidde ved, da de ellers kan få ondt i ryggen og få en dårlig kropsholdning. Her er flere og flere folkeskoler og ungdomsskoler begyndt at fokuserer på, at eleverne har adgang til gode stole og borde. Flere og flere skoler har borde og stole, der kan hæves og sænkes. Sådan kan bordene og stolene justeres, så de passer til hver enkelt elev.

Det er vigtigt med fokus på gode arbejdsforhold

At man står eller sidder ved et dårligt arbejdsbord i et par dage, det kan ikke skade ryggen udover, at man kan være lidt øm i ryggen efter en endt arbejdsdag. Men hvis man arbejder sådan dag efter dag og år efter år, så kan det på længere sigt give rygproblemer. Derfor er det sådan en vigtig ting, at arbejdsgivere er begyndt at fokusere på, at deres ansatte har nogle gode arbejdsforhold.