cdas1

Arbejder du hjemmefra på computeren, men har et kæledyr, der er meget afhængig af din tid? Det kan være en udfordring at være hjemme, hvis hunden eller katten kradser på døren eller hele tiden henter legetøj. Og især hvis det er nyt, at du er hjemme hele dagen, kan det være forvirrende for dyret. Derfor kan det være en god idé at træne med dyret, at det skal være alene eller ikke have adgang til dit kontor. Her er et par tips og tricks.

Undgå forstyrrelser med træning

I første omgang skal du selv være god til at have en god arbejdsmoral. Når du arbejder, arbejder du, og skal ikke bruge tid på kæledyret eller andre ting. Det er en god idé at have kontor, som dyret ikke har adgang til. Men dyret kan måske blive forvirret over at du er hjemme og ikke bruger tid med det. Derfor er træning en god idé.

kat_arbejde_computer
Katte er som regel meget selvstændige, men kan godt trænes til at være lukket ude fra et sted. De har dog ofte en trang til at komme ind et sted, de ikke må være. Hvis katten begynder at kradse på døren eller miave, skal du ignorere dette.

Hunde kan derimod hurtigt blive utrygge ved at være alene. Hvis du har mere end en hund, kan de nogle gange søge tryghed i hinanden. Træn din hund til at være alene, ved at gå væk fra den og lukke døren. Sig en kommando så som ”jeg kommer igen” eller lignende.

Det er vigtigt at du bruger samme kommando, hver gang du går, da kæledyret langsomt vil forstå, hvad det betyder.  Du må hermed først gå ind til den, når den ikke hyler eller gør, da den ellers kan tro at den bliver belønnet af dette.

Tag dig tid til dit kæledyr

I løbet af dagen, er det en god idé at tage en pause fra computeren. Denne tid kan du bruge på at spise frokost og bruge tid med kæledyret. Derfor er det vigtigt at dyret forstår, at når du går ind på kontoret igen, er du ikke tilgængelig.

hund

Gå en lang tur med den eller leg med den, for at brænde noget energi af. Det gør, at den bliver mindre anspændt og har mindre trang til at hyle eller at være destruktiv. Og du kommer også ud og får brugt kroppen, så du kan være klar til at arbejde noget mere.

Når du træner din hund, kan det være meget stressende for den. Tag det skridt for skridt og træn i kort tid. Katte tager længere tid at træne, men har en højere stresstærskel. Beløn kæledyret med en godbid og rosende ord i en lys tone.

Hvis du mangler lækre godbidder og udstyr til dine kæledyr, har Canem et bredt udvalg til både katte og hunde. Her kan du finde senge, foderskåle, hundesnore og mange typer foder, så dit kæledyr får det bedste. For kæledyr er også en del af familien, og skal føle, at de er det.