cdas1

Du skal altid sikre din computer bedst muligt mod vira – men vidste du at antivirus programmer faktisk ikke kun beskytter mod virus? De beskytter også mod cyberangreb fra hackere, der vil have adgang til din computer. 

Og i en tid, hvor både computervirus og cyberangreb bliver mere og mere udbredt, og risikoen for angreb dermed er betydeligt forhøjet, skal du sørge for altid at have et opdateret sikkerhedsprogram på computeren – både den derhjemme og den på arbejde.

Virus og cyberangreb

De kriminelle it-folk bliver dygtigere og dygtigere til at snyde almindelige mennesker. Så mens it-producenterne hele tiden finder nye måder at slå ned på virus og cyberangreb, finder it-kriminelle på nye måder at svindle folk på. Og netop derfor kan du ikke sikre din computer for meget. 

I det private kan der være rigtigt meget privat data, der går tabt eller falder i de forkerte hænder – og det er både ærgerligt og stærkt ubehageligt. Arbejdsmæssigt er din computer typisk hjemsted for en masse fortrolige data fra dit arbejde, der under ingen omstændigheder må ryge i andres hænder. Ofte vil din arbejdsgiver selv have taget initiativ til eller sørget for, at der installeres antivirus program på din arbejdscomputer. Men har din arbejdsgiver ikke det, er du nødt til selv at tage initiativet, så du er bedst muligt sikret.

Sikkerhed

Hvordan sikrer du computeren?

Installer et godt sikkerhedsprogram (tidligere kaldet antivirus program) på din computer og vælg kun en troværdig udbyder af disse programmer. Du skal ikke gå med de billigste, du kan finde på nettet – vælg nogen, der har et godt ry, og som du har hørt positivt om. Det er meningen, at antivirus programmet skal skærme din computer fra det onde, og du skal derfor vælge en producent og udbyder, som har et godt og pålideligt ry i branchen.

Der findes tilmed programmer, som udgiver sig for at være antivirus, men som er det stik modsatte – så hold øjne og ører godt åbne.

Sørg desuden for at opdatere computerens styresystem og programmer løbende, da du derved lukker en masse sikkerhedshuller og undgår, at der dukker nye huller op.

Antivirus programmer beskytter som nævnt ikke kun mod virus, men også imod at en hacker får adgang til din computer. Det er nemlig en langt større risiko i dag, hvor virus ikke på samme måde er den dominerende faktor længere. Og konsekvenserne af et hackerangreb kan være markant værre end virus.

Hvad hvis du har en Mac computer?

Det er rigtigt nok, at der er færre vira og malware, der er målrettet Mac, og det betyder også, at mange Mac-ejere slet ikke har sikkerhedsprogrammer installeret på deres Mac. Men at der ikke er ligeså mange malware og vira, der er målrettet Mac, betyder ikke, at de ikke findes. Det er derfor stadig en ret stor chance at tage, hvis du undlader at have antivirus program på sin Mac. Og derfor er det også en god idé at have et program installeret, der sikrer dig mod virus og cyberangreb.

Fingeraftryk