cdas1

Verden bliver mere og mere digital. Du sidder foran computeren, surfer på nettet og der kan fælden klapse og din computer blive inficeret af diverse virusser, der stjæler data, passwords og meget mere. Men antivirus-verdenen er forvirrende, hvad er op og ned? Hvilket program er bedst, kan du få et gratis? Der er mange spørgsmål og ligeså mange svar. Det er heldigvis det gode ved internettet, for selvom det er fyldt med risikoen for virus, er det også det bedste sted at finde et godt værn imod det. Så læs med her og så ved du hurtigt alt, hvad du har behov for at vide.

Hacker

Hvad er antivirus og hvad gør det?

Antivirus-software er i bund og grund et eller flere programmer med den funktion at forebygge, søge efter, lokalisere og fjerne diverse trusler såsom virusser, ormme, adware, spyware og andre ondsindede programmer, som har den funktion at nedsætte sikkerheden på din computer. 

Antivirus blev originalt kaldt for antivirus, fordi det var løsningen til at forebygge og fjerne virusser. De sidste år er det dog blevet langt mere omfattende og fjerner flere typer malware, så du er sikret den bedste og sikreste oplevelse på din computer. Du kan altså anse antivirusprogrammet som en slags beskytter af din computer.

Antivirusprogrammets funktion er at fjerne sikkerhedshuller, forhindre at hackere, fjendtlige personer indfanger dine følsomme oplysninger samt forhindre, at der kommer skader på dine filer. 

Antivirus er altså et vigtigt værktøj at have installeret, da en computer uden antivirus ikke kan håndtere de mange tusind nye programmer, som bliver skabt dagligt og som har til hensigt at mindske din sikkerhed på nettet.

Mac

Tre ting at være opmærksom på 

  1. Vil du købe et antivirusprogram eller vil du gøre brug af et af de mange gratis programmer der de? Hvis du køber et program, skal du huske at tjekke, om du køber et årligt, månedligt eller permanent program. Mange selskaber sælger nemlig deres antivirusprogram til dig inden for en bestemt tidsperiode og hvis du er opmærksom, undgår du sure overraskelser.
  2. Går du med en gratis version, skal du være opmærksom på, om du siger ja til at de f.eks. må ændre din foretrukne søgemaskine, samt at nogle gratis antivirusprogrammer med vilje gør din computer lidt mere langsom, for at få dig til at købe et medlemskab. For mange af de gratis programmer er det ofte også kun en enkelt måned eller 2, du har gratis, før de begynder at spørge, om du vil opgradere til et fuldt medlemskab.
  3. Hvis du har en Mac, er der, ligesom med så mange andre programmer, særlige ting at tage højde til når du skal have antivirus. Der er ofte specifikt designede antivirus til Mac, men du bør ikke bare tage den første og den bedste, der dukker op i din google-søgning.  Programmerne har nemlig tit varierende kvalitet og mange er faktisk ikke med til at øge sikkerheden på din computer, da mange udelukkende stjæler unødige ressourcer og foringer din maskines ydeevne.