cdas1

Flere og flere danskere arbejder ved computeren. Der er ingen tvivl om, at det er online det sker, og at der efterhånden kommer til at ligge langt flere penge på poster som webdesign og SEO hos stort set alle virksomheder. Det betyder også, at der nu er flere danskere end nogensinde før, der sidder indenfor i varmen i en blød stor fremfor at være håndværkere ude i kulden.

Det stilsiddende arbejde foran computeren er imidlertid ikke entydigt godt. For det første har det medvirket stadig større inaktivitet hos den danske befolkning, og det er ikke lang tid siden, at der var rekordmange overvægtige danskere. Vi er nemlig stadig udmattede efter en lang og hård arbejdsdag, men vi kan ikke længere bare smide os på sofaen foran fjernsynet med god samvittighed. Vi har jo heller ikke lavet noget fysisk hele dagen. Derfor bliver vi selvfølgelig nødt til at dyrke motion i vores fritid, ligesom det med sund kost er vigtigere end nogensinde før.

Motion

Kæmp for det sunde liv på kontoret

Heldigvis kan dog også gøre en hel del, mens vi sidder på arbejdet, selvom det nok ikke er det, man gør der, der kommer til at fjerne ølmaven for bestandig. For eksempel kan det gavne at have det rigtige udstyr på kontoret. Anskaf dig in god stol, du ikke naturligt får en dårlig holdning af at sidde i. Til mange menneskers overraskelse kan bordet og dets højde også have en del at sige, når det handler og ryggens holdning og kroppens sundhed foran computeren i det hele taget. Anskaf dig derfor er bord i den rigtige højde med god plads. Selvom det egentlig er designet med et andet formål, kunne det for eksempel være dette gamingbord

Skal du leve det sunde liv foran computeren på arbejdet, er der dog andet og mere end bare dit udstyr, der skal udskiftes. Det skal dine vaner også. Har du ikke allerede gjort det til en vane at tage en pause fra skærmen hver eneste time, kan det virkelig anbefales. På den måde kan hjernen og øjnene få ro, og du vil opleve, at du kan arbejde bedre, når du kommer tilbage. Den slags kan kroppen dog også få gavn af. Køb lidt yogaudstyr og lav et par øvelser i pauserne. Du vil hurtigt opleve, at du spænder af i musklerne, og at kroppen bliver mere velforberedt. Der er altså masser af ting du kan gøre, selvom du sidder ved computeren.

Yoga