cdas1

Der kan være mange grunde til at du skulle have lyst til at lave en hjemmeside. Det kan være du gerne vil oprette en webshop, lave en platform for din virksomhed eller måske er det til noget privat. 

Det er dog ikke lige så ligetil at lave webdesign som man ellers lige skulle tro. Der er en masse forberedelse der skal laves inden man sætter sig foran sin computer, og al’ den forberedelse kan du få hjælp til at få styr på i denne artikel. 

Kontor

1. Der skal være styr på økonomien og budgettet

Laver du din hjemmeside i forbindelse med opstarten af en virksomhed, er det ekstra vigtigt at du har fuldstændig styr på de penge du bruger på hjemmesiden og hvor de skal komme fra. Vigtigst af alt om det er nogle penge du overhovedet har, eller om det er nødvendigt at tage et quicklån uden sikkerhed eller en anden slags lån.

Selv hvis du laver en hjemmeside af private årsager/til privat brug, koster det ofte penge. Du skal købe et domæne og du kommer til at bruge mange timer på at designe din hjemmeside – og som man siger er tid jo penge.

2. Kontoret skal være helt klart

Når størstedelen af dit arbejde foregår på din bærbare, kan det virke fjollet med en hjemmekontor. Du kan jo lave arbejde i lige det rum du skulle have lyst til – der skal bare kunne være plads til dig og en computer. 

Men et hjemmekontor har faktisk mange fordele. Det giver dig et rum du kan rode til med skitser og brainstorme alt det du har brug for uden hele tiden at skulle pakke ned når du er færdig, og ud igen næste gang du skal arbejde. 

Inden du går i gang med at designe en hjemmeside skal dit kontor selvfølgelig være klart. Du skal have ryddet dine tidligere projekter af vejen, så du har massere af plads at udfolde dig på, temperaturen i dit hus skal være tilpas og nu skal vide at du kan være herinde uforstyrret til du er færdig med at arbejde. 

Webdesign brainstorm

3. Skitser, skitser, skitser

Den måske vigtigste forberedelse ligger i at skitsere designet op på forhånd, så du har en grundlæggende ide om hvordan du gerne vil have din hjemmeside ender med at se ud når du engang er færdig med at designe den. 

Det er selvfølgelig lovligt at lave ændringer undervejs, men skitser kan hjælpe dig til at have en rød tråd i din hjemmeside og sørger for at du ikke føler dig fortabt i dine valgmuligheder.