cdas1

ChatGPT var årets ord i Danmark i 2023. Og tiltrak i løbet af de første månder millioner af brugere. Selvom mange danskere har været inde og dyppe føderne og lavet enkelte “Chats”, så er er det kun relativt få danskere der mestre det.

Men hvis du ikke er kommet igang, så er det første step.

Kom i gang med ChatGPT

Det er nemt at begynde med ChatGPT. OpenAI der står bag ChatGPT har netop åbnet op for, at du kan komme igang uden at oprette en bruger. Vi anbefaler dog, at du opretter en bruger. Herved kan du finde dine gamle chats og evt. opgradere til den betalte version, der kan lidt mere.

Når du er er på chatsiden bliver du præsenteret for en intuitiv brugerflade, hvor du straks kan stille spørgsmål og få svar. Hvis du er ny til ChatGPT, så undersøg evt. forskellige udbydere af ChatGPT kurser.

 

Tips til effektiv brug:

 

For at maksimere udbyttet af ChatGPT, følger her nogle få råd.

  • Vær specifik i dine spørgsmål; præcision giver bedre svar.
  • Undgå komplekst sprog og jargon, da dette kan forvirre ChatGPT.
  • Når du formulerer et spørgsmål, så sørg for at give tilstrækkelig kontekst, så ChatGPT kan forstå din hensigt.
  • Hav tålmodighed, da det kan tage lidt tid for ChatGPT at generere svar, især ved komplekse spørgsmål.

 

Hvor ligger begrænsnignerne?

Man bliver hurtigt imponeret, men der findes altså ting ChatGPT ikke kan. Det sker bl.a. at den producerer irrelevante eller meningsløse svar. Her kræver det at du hjælper den på vej for at forbedre kvaliteten, hvor du chatter og giver instrukser i den retning du øsnker. Husk også at dobbelttjekke faktuelle oplysninger, da ChatGPT kan lave fejl eller “hallucinere” ukorrekte informationer.

 

Avancerede funktioner

ChatGPT kan meget mere end blot at besvare spørgsmål. Den kan assistere med tekstgenerering, oversættelse og endda kodning. Og hvis du investerer i den betalte version, så har du flere chats til analyse, billedegenerering og GPTs (ChatGPTs miniprogrammer, det fungerer lidt som en APP store). Ønsker du at udforske disse avancerede funktioner, kan et dybdegående kursus være nyttigt.

 

Fremtiden for ChatGPT

 

Mulighederne er mange. Starten er kun lige gået. Nye modeller er på vej, og med det vil ChatGPT blive endnu mere avanceret og kunne håndtere endnu mere komplekse opgaver. Og det gælder ikke kun ChatGPT men andre modeller som Claude og Gemini.

 

Afrunding

ChatGPT er altså ekspert i at efterligne menneskelige svar. Med denne viden har vi forhåbeltlig tændt en gnist i dig, så du kommer igang. Og sørg for at holde dine forespørgsler enkle, specifikke og med massere af kontekst.